luni, 5 noiembrie 2018

Va salut. Stiu ca dintre cei care ma cititi doar o parte (mica-micuta?) sunteti interesati de gatit dar din drag pentru oricare din amatorii de bunatati, eu impartasesc pe blogul meu intru folosul oricui ma viziteaza, retetele pe care le incerc eu si imi plac. Le recomand in primul rand pentru ca sunt usor de preparat, relativ ieftine si pentru ca mie-mi place variatia si la masa, ca-n orice. Daca sunt bune, daca va plac si voua, astept sa-mi spuneti. Am aflat spre exemplu ca dragei Ana-Maria Gouttedereve  nu-i place chimenul (eu mor dupa el) dar ca va face painea cu masline asa cu am recomandat-o chiar daca va ignora sugestia mea de-a inlocui, dupa gust, maslinele cu chimenul. Am facut mai adineauri o dulceata de mere pe care-am s-o repet in weekend in varianta sa de post, sa am de unde alege in saptamanile Postului Craciunului care urmeaza. Pentru aceasta, am folosit: Ingrediente Aprox. 1 kg mere, dar nu mai putin 750 g zahar 2 pahare cu apa scortisoara 1 lingurita unt ( la care renuntati daca vreti sa mancati dulceata in post) coaja si zeama de la o lamaie Preparare Cat fierbe la foc mic zaharul si apa pe foc (timp de 20 min., vreme in care amestecati din cand in cand sa nu se caramelizeze), curatati merele de coaja, indepartati miezul tare cu samburi si taiati-le cuburi mici. Adaugati cubuletele de mar in siropul de zahar si lasati sa fiarba pana scade atata cat va place. Am observat ca, unde la inceput mi se parea exagerat de multa apa/zeama, dintrodata a scazut apoi zeama, rezultandu-mi o dulceata solida (cum de altfel si prefer). Pana s-o luati de pe foc, puneti-i un varf de cutit cu praf de scortisoara, amestecati si mai lasati pe foc sa dea in cateva clocote. Sa fie mai cremoasa, dulceata poate fi imbogatita cu o lingurita de unt, la sfarsit. Iar ca sa fie mai aromata, coaja rasa si zeama de la o lamaie (puse cand e aproape gata). Aceasta este reteta, mie si sotului meu ne place grozav, nu vad de ce n-ati incerca-o. Indrazniti, eu credeam ca o dulceata de mere nu poate fi decat banala, dar in fapt, este aromata si are o culoare aurie foarte ispititoare. In plus, este primul an cand imi pregatesc personal rafturile din camara pentru iarna, asez pe ele bunatati una si una! Datorita consistentei sale mai solide, eu voi folosi din aceasta dulceata la strudele caci nu se va scurge la copt din acestea.

Habitat . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates