October 4, 2024

În contextul scumpirilor continue la energie, interesul tot mai multor români este strâns legat de creșterea eficienței energetice – de aceea, mulți proprietari aleg să investească in proprietățile termoizolante ale caselor lor.

Izolația poate înclina balanța într-o direcție pozitivă când vine vorba de eficiența energetică, iar filosofia din spatele acestei tactici este destul de simplă – o casă care are temperaturi mai stabile și mai puțin transfer de temperatură va fi mai ușor și mai ieftin de încălzit ori de răcit, iar creșterea izolației ajută la menținerea temperaturii din interiorul casei stabilă și constantă.

În ciuda numeroaselor beneficii ale izolării adecvate a gospodăriei, multe case mai vechi nu au fost construite pentru a îmbrățișa avantajele izolației minuțioase de azi. Asta nu înseamnă însă că proprietarul obișnuit nu poate adăuga mai multă izolație. De fapt, există mai multe moduri de a introduce izolație suplimentară în casa ta, în special în pod. Acest lucru vă va ajuta să fiți un administrator mai bun al resurselor de energie, economisind în același timp bani în acest proces. Continuați să citiți pentru a afla câteva moduri de a vă izola mansarda pentru a reduce costurile cu energia.

Izolație prin celuloză sau fibră de lemn suflată

Deoarece nu toată lumea are acces la echipamentul necesar pentru aplicarea izolației prin suflare, aceasta este o sarcină mai potrivită pentru profesioniști. Cu toate acestea, izolația prin suflare oferă încă o barieră eficientă împotriva diferențelor de temperatură. Constă din celuloză liberă ori fibră de lemn care este suflată cu putere, mecanizat, în fiecare spațiu din podul necirculat ori între căpriori. Izolația din celuloză este realizată din fibră de hârtie reciclată care este tratată cu acid boric pentru a rezista la insecte și pentru a crește rezistența la foc. În cazul rolelor din alte materiale,  există goluri în care izolația nu poate umple, lăsând spații minuscule care pot diminua eficiența energetică. Cu toate acestea, izolația prin suflare găsește chiar și cele mai mici goluri și le umple, oferind un strat consistent și neîntrerupt de material izolator.

Izolează-ți acum podul vechi al casei cu celuloza sau fibra de lemn, din oferta Izolatiinaturale.ro!

Cu produsele STEICO disponibile la Izolații Naturale te bucuri de următoarele avantaje:

  • Izolație fără rosturi
  • Izolație termică și capacitate de stocare termică foarte bună
  • Protecție excelentă împotriva căldurii caniculare
  • Materialul este deschis la vaporii de apă, pentru un climat intern sănătos
  • Deosebit de rezistent la prăbușire datorită fibrelor de lemn care se întrepătrund
  • Fără tăieri suplimentare sau alte operațiuni dificile în momentul montajului
  • Calitate înaltă grație instalatori instruiți și acreditați
  • Certificate de protecție fonică și protejare împotriva incendiilor  
  • Reciclabil precum lemnul

Recomandările experților? Izolația cu celuloza sau fibră de lemn

– Se pompează, prin presiune, de afară, direct până în pod

– Celuloza pompată ajunge repede în toate colțurile și unghiurile acoperișului/podului/mansardei, prin “mici ferestre” deschise și apoi bine sigilate de lucrători în folia

– Manopera este rapidă

– Nu se creează deșeuri sau mizerie

– Este montată doar de către specialiști

Rezultatul? O izolație organică, durabilă și rezistentă la uzură, ce ține la distanță mucegaiul, insectele și dăunătorii, ce izolează termic casa și acoperișul, izolează fonic și este mai eficient decât vata minerala (bazaltica ori de sticlă) și spuma poliuretanică.

Bucură-te de o casă călduroasă, eficiența energetic, ce are capacitatea de a preveni pierderea căldurii în sezoanele reci și de asemenea de a preveni încălzirea în timpul verii. Pentru un climat interior sănătos biologic, cu mai puțin stres și mai puțină gălăgie, alege izolatia cu celuloza – solutia verde de la Izolatiinaturale.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *