June 24, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” a primit la începutul săptămânii o vizită oficială a  ambasadorului Republicii Franceze în România, Excelența Sa, Nicolas Warnery. Ambasadorul francez i-a avut alături pe Julien Chiappone-Lucchesi, director al Institutului Francez din România, consilier cultural și de cooperare al ambasadei Franței, Alexandra Servel, director delegat al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, Dora Zegrean, responsabil cooperare universitară la Institutul Francez Cluj și Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj.

Discuțiile cu delegația amintită s-au purtat cu rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Buzoianu, prorector pentru Dezvoltare  Academică și Administrație Universitară, prof. dr. Sorin Man, decanul Facultății de Medicină, prof. dr. Șoimița Suciu, decanul Facultății de Farmacie, prof. dr. Gianina Crișan, decanul Facultății de Medicină Dentară, conf. dr. Cristian Dinu și șeful Serviciului Relații Internaționale, Adriana Roșu. 

În cadrul întâlnirii, a fost reafirmat prestigiul de care se bucură Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” la nivel internațional. Potrivit reprezentanților UMF Cluj-Napoca, ambasadorul Nicolas Warnery a spus că este bucuros să viziteze o universitate care are forța de a atrage tineri francezi într-un cadru primitor, oferind o formare de înalt nivel în domeniul sănătății. Oaspeții francezi au apreciat „eforturile pe care universitatea, în colaborare cu organizațiile studențești, le face pentru integrarea armonioasă a studenților în comunitatea academică și într-un oraș multicultural, francofon și francofil.” 

Potrivit acelorași surse, ambasadorul francez a apreciat, de asemenea, caracterul intercultural și plurilingvistic al universității clujene, care se datorează liniilor de studiu în limba franceză, unde se formează viitorii profesioniști din domeniul sănătății, care se pregătesc să devină medici capabili să lucreze în orice spital din lume.

Totodată, în opinia reprezentanților UMF Cluj-Napoca vizita a reprezentat și un prilej bun pentru reafirmarea principiilor de parteneriat și dialog constructiv pe care trebuie să se bazeze relația dintre universitate și serviciile ambasadei franceze, în beneficiul și spre bunăstarea studenților.

Această vizită marchează relația profundă și prietenoasă dintre UMF „Iuliu Hațieganu” și Franța, consolidând legăturile academice, științifice și culturale dintre cele două țări. (…) În universitatea noastră studiază cei mai mulți studenți francezi din România și apreciem contribuția lor la diversitatea, multiculturalitatea și excelența academică a universității noastre” au declarat reprezentanții UMF pentru www.rohealthreview.ro.

sursă foto: pagina de socializare a UMF Cluj-Napoca

T.S.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *