February 29, 2024

Mai multe proiectile de aviaţie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite în zona liniei de cale ferată, la Poieni.

Descoperirea a fost făcută în contextul lucrărilor de reabilitare a căii ferate de pe tronsonul Cluj-Napoca – Oradea ce au loc în această perioadă. „La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că, în cadrul lucrărilor de reabilitare efectuate la calea ferată din zona localități Poieni, au fost găsite mai multe obiecte metalice care ar avea forma unor proiectile.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, stabilind că aspectele semnalate se confirmă, identificând elementele metalice de tip proiectil. În primă fază, polițiștii au luat măsuri de asigurare a perimetrului, restricționând accesul în zonă.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Cluj s-a deplasat la fața locului pentru a prelua proiectilele, în vederea distrugerii ulterioare în mediul controlat”, a anunțat IPJ Cluj.

Traficul feroviar în zonă a fost închis din data de 8 ianuarie a.c. pentru efectuarea lucrărilor.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *