April 21, 2024

CFR Cluj a terminat la egalitate, 2-2, cu Oțelul Galați, după o partidă spectaculoasă, cu două penalty-uri acordate pe final. Fostul golgheter al Unirii Dej, Alex Pop, a înscris primul gol al meciului, în min.36, după ce a transformat impecabil o lovitură liberă din colțul careului. Otele a făcut 1-1 în ultimul minut al reprizei, iar Tachtsidis i-a dus pe feroviari în avantaj în minutul 87. Gazdele au egalat prin Cisotti,, tot de la punctul cu var, în al șaselea minut al prelungirilor!

Echipele de start:

Oțelul: Pap – Adăscăliței, Yabre, Ghiocel, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Stoian, Cîrjan, Jardan, Teles, Bordu, Farcaș, Gaitan, Panait, Rusevic, Malle, Mocanu

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Avonou – Deac, Michael, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ilie, Aussi, Abeid, Fofana, Fica, Filip, Tachtsidi, Serebe, Bîrligea

Câteva surprize în formația din Gruia pentru meciul de la Galați: Manea, Tachtsidis și Bîrligea au fost lăsați de Adrian Mutu pe banca de rezerve, probabil odihniți pentru următorul meci cu Farul Constanța de sâmbătă, în timp ce Avounou și Michael sunt titulari. La gazde, fostul fundaș al feroviarilor Dorin Toma, în locul lui Dorinel Munteanu, suspendat pentru acest meci, și el o fostă glorie a echipei din Gruia.

Lameira, în poziție bună de gol, trece de puțin pe lângă minge, în min.10, iar acesta se scurge în afara terenului. Primele 15 minute au trecut fără vreo ocazie importantă de gol, meciul ducându-se între cele două careuri. Prima ocazie mare de gol a partidei vine în min.19, dar Sava a salvat excelent din fața lui Pop, dar s-a fluierat un offside la centrarea spre poarta feroviarilor. Pop reia periculos cu capul după o lovitură executată de Cisotti, în min.22, dar Sava respinge frumos în corner. Forcing al gălățenilor la poarta clujeană. Prima ocazie mai acătării a clujenilor vine abia în min.31, când Camora a reluat defectuos pe lângă poartă, după o centrare bună trimisăd e Otele. GOL Oțelul! ALEX POP deschide scorul în min.36, după o lovitură liberă excelent executată din colțul careului mare! Nicio șansă pentru Sava! 1-0! GOOOOOOOL CFR! OTELE trimite în plasă cu un șut plasat din 6 metri, în min.45, după ce reluarea lui Avounou a fost respins de pe lia porții, totul în urma unui corner executat de Deac de pe partea stângă! 1-1! Pauză!

Nicio schimbare la pauză în echipa lui Adrian Mutu. Mogoș respinge excelent de lângă Bodișteanu, în min.53. Triplă schimbare la CFR Cluj, în min.55: au intrat Abeid, Bîrligea și Tachtsidis, înlocuindu-I pe Camora, Avounou și Michael! Deac a preluat bamderola de căpitan al feroviarilor. Pop reia periculos, în min.58, dar mingea trece pe lângă poarta lui Sava. Otele ratează o bună ocazie în min.62, dar reluarea sa din unghi închis nu a prins cadrul porții. Deac încasează al patrulea cartonaș galben al sezonului, în min.70, și nu va juca în meciul următor cu Farul! Ocazie importantă de gol pentru CFR, în min.78, după reluarea spectaculoasă a lui Bîrligea din marginea careului mic. Mingea a trecut la câțiva centimetri de bara porții lui Pap! Penalty pentru CFR, în min.83, după ce Ghiocel i-a pus piedică lui Bîrligea în suprafața de pedeapsă! Faza este analizată de VAR pentru un posibil offside al atacantului feroviar. Decizia arbitrului este validată! GOOOOOOOL CFR! TACHTSIDIS transformă cu siguranță lovitura de la punctul cu var, în min.87! 1-2! Nouă minute de prelungiri pentru această partidă! Schimbare la CFR Cluj, în min.90+1: a ieșit Otele, a intrat Filip. Penalty pentru Oțelul, în min.90+4, la intervenția lui Muhar asupra lui Tănase! GOL Oțelul! CISOTTI transformă și el lovitura de la 11m, în min.90+6! 2-2! Mogoș ratează golul victoriei ceferiste în min.90+9, după ce a reluat peste transversală din poziție ideală! Final de meci!

Eapa următoare, CFR Cluj va juca pe terenul campioanei României, Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 20.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *