February 22, 2024

Jucătoarele italiene de tenis Elisabetta Cocciaretto şi Sara Errani s-au calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului Transylvania Open. Cocciaretto, a cincea favorită, a surclasat-o pe columbianca Emiliana Arango cu 6-0, 6-1, în 67 de minute, urmând să joace în turul secund contra britanicei Harriet Dart. Errani (36 ani) s-a impus în faţa americancei Caty McNally cu 6-2, 6-4, iar următoarea sa adversară va fi germanca Tatjana Maria, a doua favorită.

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului după ce a învins-o pe spaniola Marina Bassols Ribera, cu 6-3, 6-2. Iniţial, Jaqueline Cristian trebuia să o înfrunte pe compatrioata Miriam Bulgaru, dar aceasta a fost nevoită să se retragă chiar înaintea partide, din cauza unei probleme medicale de ultim moment. Bulgaru a fost înlocuită cu o ”lucky loser”, Bassols Ribera (24 ani, 105 WTA), care s-a înclinat după o oră şi 14 minute.

Jaqueline Cristian (25 ani, 81 WTA) a reuşit 4 aşi şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele patru mingi de break pe care le-a avut iberica.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 4.040 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe daneza Clara Tauson (21 ani, 80 WTA). Daneza are 3-2 în meciurile directe, ultima victorie datând de săptămâna trecută, când s-a impus cu 6-2, 6-0 în optimi la Linz.

Câștigătoare în urmă cu un an, germana Tamara Korpatsch (77 WTA) a părăsit turneul Transylvania Open încă din primul tur, învinsă de Elina Avanesyan, scor 6-4, 7-6(3).

Ana Bogdan şi argentinianca Nadia Podoroska au fost învinse de favoritele numărul doi, Viktoria Hruncakova (Slovacia)/Alexandra Panova (Rusia), cu 6-4, 6-3, în primul tur la dublu.

De asemenea, jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova s-a calificat în optimile de finală ale Transylvania Open, după ce a dispus de austriaca Sinja Kraus cu 6-4, 7-6 (8/6). Fostul lider mondial (31 ani), aflat acum pe locul 78 în lume, s-a impus după o oră şi 38 de minute, într-un meci în care a reuşit 14 aşi. În optimi, Pliskova o va întâlni pe jucătoarea columbiană Camila Osorio.

Transylvania Open are loc în perioada 5-11 februarie, la Cluj-Napoca. Turneul se joacă pe hard indoor, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $267.082.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *