June 15, 2024

În cele cinci municipii din județul Cluj şi orașul Huedin s-au înscris în lupta pentru funcţia de primar 38 de candidaţi. În toate localitățile urbane din județul Cluj, primarii în funcție candidează pentru un nou mandat. La Câmpia Turzii, USR și Forța Dreptei și-a desemnat fiecare candidat pentru funcția de primar, iar UDMR are candidați doar la Cluj-Napoca și la Huedin.

 

Cei mai mulți candidați sunt la Cluj-Napoca. Este vorba de Emil Boc (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Viorel Băltărețu (Alianța Dreapta Unită – ADU), Olah Emese (UDMR), Călin Cozma (AUR), Ramona-Victoria Strugariu (REPER)

Sorin Valeriu Naș (SOS), Dan-Mihai Iacob (PUSL), Sabin Sărmaș (independent), Sorin Virgil Vamoș (independent)

În municipiul Dej sunt șanse candidați pentru funcția de primar este vorba de Costan Morar, primarul în funcție care candidează din partea PNL, Traian Mureșan (Partidul Ecologist Român), Gabriel Săbădaș (Alianța pentru Unirea Românilor), Alina Meșter (Alianța Dreapta Unită), Ioan Făt (Partidul Umanist Social Liberal), Mircea Biban (PSD),

Cei patru candidați pentru primăria Gherla sunt Sazsz Carol (Alianța Dreapta Unită), Vasile Băgăcean(PSD), primarul în funcție Ovidiu Drăgan (PNL) și Viorel Fechete (Alianța pentru Unirea Românilor).

La Turda sunt șase candidați. Este vorba de primarul în funcție Cristian Matei (PNL), Adrian Nap (AUR), Răzvan Ciortea (PSD), Doru Rigma (Alianța Dreapta Unită) Ioan Paul Anca (PRM) și Nicolae Duca (Partidul Național Vatra Românească).

Și pentru funcția de primar la Câmpia Turzii sunt șase candidați: Dorin Lojigan(primarul în funcție de la PNL), Petre Pop (PSD), Marian Morar (AUR), Eugen Zamblău (Forța Dreptei) Ioan Bacoș (USR) și Laszlo Dragoș (REPER).

Tot șase candidați sunt și la Huedin. Este vorba despre primarul în funcție Mircea Moroșan care candidează din partea PNL, Oana Goga (PSD), Horea Matiș-independent, Antal Ștefan (UDMR),

Ioan Herdea Rus (AUR) și Kudor Csaba (Alinața Dreapta Unită). Acesta din urmă a mai candidat la ultimele runde de alegeri locale din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania. El a fost pe lista acestui partid pentru consiliul local la Huedin, însă formațiunea nu a obținut suficiente voturi pentru a accede în forul local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *