July 22, 2024

Sportiva Mădălina Amăistroaie va reprezenta Clubul Sportiv Universitatea Cluj la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de tir cu arcul, a anunțat, marți, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe pagina oficială de Facebook.

„Pentru a doua oară consecutiv, Mădălina Amăistroaie va reprezenta Team Romania în competiţiile de tir cu arcul de la Jocurile Olimpice. Sportiva legitimată la CSM Suceava şi CSU Cluj, antrenată de Ioana Covaliu, a primit loc cotă din partea Federaţiei Internaţionale de specialitate şi de azi face parte din Echipa Olimpică Team Romania pentru Paris 2024. Mădălina a concurat şi la JO Tokyo 2020. Bine ai venit în Echipa Olimpică, Mădălina!”, au transmis reprezentanţii COSR.

De asemenea, potrivit COSR, și sportivul Alex Creţ (judo) s-aa calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta se află la prima participare a sa la o ediţie a Jocurilor Olimpice: „E oficial, Alex Creţ a fost confirmat de Federaţia Internaţională de Judo şi va reprezenta Team Romania la competiţia de la Paris. Alex Creţ, legitimat la CSM Oradea, este antrenat la lot de Emil Morar. El este la prima participare olimpică şi va fi singurul reprezentant al acestei discipline care va concura la Jocurile de la Paris. Felicitări, Alex! Bine ai venit în Echipa Olimpică! Succes la Paris!”.

Team Romania are în acest moment 95 de sportivi calificaţi la JO 2024 (26 iulie-11 august), 47 la feminin, 48 la masculin, care vor concura la 17 sporturi: atletism, box, caiac-canoe, canotaj, ciclism (mountain-bike), gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, înot, judo, lupte (libere și greco-romane), polo, scrimă, tenis de masă, tir cu arcul, triathlon și yachting.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *