April 25, 2024

Municipalitatea clujeană va investi în acest an 16,2 milioane euro în infrastructura stradală. Primarul Emil Boc a anunțat că au început lucrările de modernizare a cinci străzi din municipiu, alte trei artere sunt în faza de execuție, urmând ca până la sfârșitul anului să fie finalizate 13 străzi.

„Continuăm proiectele de modernizare a străzilor din cartierele orașului, în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și a creșterii siguranței tuturor participanților la trafic”, a transmis Emil Boc, precizând că în luna februarie a.c. au început lucrările de modernizare pe 5 străzi din municipiul Cluj-Napoca: Teo Peter, George Bacovia, Aurel Ciupe, Cucului, Locomotivei și continuă lucrările pe alte 3 artere: Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi.

Investițiile cuprind extinderea iluminatului public, introducere cablurilor în subteran și asfaltarea drumurilor de circulație, respectiv amenajare căi pietonale.

„Lucrările pe străzile Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi sunt avansate. Pe str. Valea Seacă se lucrează la pozare borduri, încadrare carosabil și trotuare, turnare strat de uzură pe trotuare și carosabil. Pe Valea Chintăului în această perioadă se relochează cablurile în subteran, se lucrează la amenajarea sistemului rutier și extinderea iluminatului public. Pe str. G. Verdi mai trebuie turnat doar stratul de uzură, procedură care va fi realizată în funcție de condițiile meteorologice”, a spus edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *