July 23, 2024

Membrii Uniunii Salva╚Ťi Rom├ónia ├«╚Öi aleg ├«n aceste zile noul pre╚Öedinte. Votul intern a ├«nceput luni diminea┼ú─â, se va desf─â┼čura online ┼či se va ├«ncheia miercuri la ora 12,00. Ini╚Ťial ├«n curs─â s-au ├«nscris ╚Öase candida╚Ťi, ├«ns─â ├«nainte de ├«nceperea votului, doi dintre competitori au anun┼úat c─â ├«┼či retrag candidaturile pentru func┼úia de pre┼čedinte al USR.

Astfel, ├«n primele dou─â ore de vot, adic─â p├ón─â la ora 10,00, 2.000 de membri ┼či-au exprimat op┼úiunea pentru un candidat.

Luni ┼či mar┼úi are loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea a ├«nc─â unui tur doi pe 27-28 iunie. Lista candida┼úilor este urm─âtoarea: Filip Vasile-Gabriel, Hossu Radu-Mihai, Lasconi Elena-Valerica, Seidler Cristian-Gabriel. Conform sursei citate, dup─â alegerea pre┼čedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Na┼úional al USR, prin vot al delega┼úilor la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Na┼úional vor fi ale┼či ├«n Congresul partidului, convocat de pre┼čedintele C─ât─âlin Drul─â pentru 29 iunie.

Vasile Gabriel Filip din Constan┼úa este expert IT certificat. Este absolvent al Academiei Navale ÔÇ×Mircea cel B─âtr├ónÔÇŁ din Constan┼úa, fiind inginer ├«n Electromecanic─â Naval─â. Vasile Gabriel Filip activeaz─â ├«n filiala USR Constan┼úa, fiind membru din 2019.

Radu Hossu are o experien┼ú─â de peste 10 ani ├«n marketing comercial ┼či de opt ani ├«n comunicare ┼či consultan┼ú─â politic─â. S-a implicat activ ├«n sprijinirea Ucrainei ├«nc─â de la ├«nceputul r─âzboiului declan┼čat de Rusia, prin relat─âri de pe front ┼či prin ajutoare pentru civilii ┼či militarii ucraineni. Pentru implicarea sa, a fost decorat de pre┼čedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ┼či de Armata Ucrainean─â. A fost pre┼čedintele Asocia┼úiei Pro Democra┼úia Bra┼čov ┼či a fost implicat, de asemenea, ├«n organizarea la Bra┼čov a protestelor ├«n cazurile tragediei de la Colectiv ┼či a OUG Activeaz─â ├«n filiala USR Bra┼čov, fiind membru din 2020.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carier─â de 25 de ani ├«n televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului C├ómpulung Muscel, func┼úie ├«n care a fost realeas─â ├«n 2024. A ob┼úinut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare ├«n C├ómpulung. A finalizat construirea unei sec┼úii noi de oncologie a Spitalului Municipal ┼či a depus un proiect major de infrastructur─â pentru a ob┼úine fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a re┼úelei de ap─â ┼či canalizare, aproape jum─âtate din c├ót s-a f─âcut ├«n 70 de ani. Elena Lasconi activeaz─â ├«n filiala USR C├ómpulung, fiind membr─â din 2019.

Cristian Seidler este deputat de Bucure┼čti ┼či vicepre┼čedinte al Comisiei pentru munc─â ┼či protec┼úie social─â din Camera Deputa┼úilor. ├Än primul s─âu mandat de deputat, a ini┼úiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ┼či a ob┼úinut, prin lege, publicarea de dou─â ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angaja┼úilor la stat. ├Änainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri ├«n domeniul resurselor umane ┼či a avut o carier─â de peste 10 ani ├«n aceast─â bran┼č─â. A absolvit Facultatea de ┼×tiin┼úe Juridice din Oradea (2003) ┼či a fost liderul studen┼úilor la drept din ELSA Rom├ónia. Cristian Seidler activeaz─â ├«n filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Obiectivul USR Cluj

Continuarea articolului este disponibil─â doar pentru abona╚Ťi…
V─â rug─âm s─â accesa╚Ťi pagina . Nu sunte╚Ťi ├«nc─â abonat ? Abona╚Ťi-v─â

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *