July 22, 2024

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea spune că procesul de demolare a garajelor din municipiul Cluj-Napoca a dus pe de o parte la asanarea zonelor în care s-au aflat aceste construcții provizorii și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor iar pe de altă parte a generat noi locuri de parcare. Viceprimarul a explicat că în municipiu erau înregistrate peste 10.000 de garaje iar până acum au fost demolate mai bine de 60 al sută dintre acestea.

 

Dan Tarcea a arătat că procesul va continua, însă deocamdată trebuie clarificată situația juridică a terenurilor pe care se află garajele care nu au fost încă demolate.

„Noi am avut pete 10.000 de garaje la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Am început acest proces de demolare a garajelor și asanare a zonelor în urma demolării acestor construcții provizorii. Asta a însemnat că am amenajat platformele pe care au fost garajele, am plantat arbori și am creat noi spații verzi. De asemenea am făcut și aleile care duc la blocuri. Până la urmă am igienizat zona pentru că în foarte multe locuri erau focare de mizerie. Acum oamenii sunt fericiți că zona lor arată altfel”, a explicat viceprimarul. Dan Tarcea a menționat că odată cu demolarea garajelor au apărut noi locuri de parcare. „Am și crescut numărul locuri de parcare pentru că la 1000 de garaje demolate rezultă 220 de locuri noi de parcare. Sunt demolate până în prezent aproximat 60 la sută din garajele existente acum cinci ani. Vom continua procesul de demolare a garajelor până când le vom finaliza pe toate. Acum lucrurile merg mai greu pentru că au rămas platformele mici de garaje unde verificările situației juridice a terenurilor este mai complicată deoarece nu putem demola garaje acolo unde situația juridică a terenului nu este clară. Prin urmare, aceste verificări merg greu. Am avut și situație în care într-o platformă am demolat 30 de garaje și alte trei au rămas pentru că exact sub acele garaje era un teren revendicat. Să știe clujeni că acolo unde au rămas garaje nu s-au putut demolat din cauză că situația juridică a terenului nu este clară”, a spus viceprimarul, arătând că se va continua cu demolarea în perioada următoare. „Odată asanăm zona și creștem calitatea vieții oamenilor și zonei iar pe de altă parte creștem numărul de locuri de parcare”, a punctat Dan Tarcea.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *