May 21, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează, în perioada 14-15 mai 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului UMF Cluj Technology Transfer Days.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „PROGRES – Creșterea performanțelor cercetării științifice, susținerea excelenței în cercetare și a inovării în medicină” și are loc în clădirea Facultății de Medicină, de pe strada Gh. Marinescu nr. 23, parter, între orele 9:00 17:00, anunță reprezentanții UMF într-un comunicat de presă.

Vor fi prezentate rezultate ale cercetării desfășurate în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, sub formă de brevete de invenție și cereri de brevet de invenție, precum și serviciile oferite de Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată – MedFUTURE, Centrul de Cercetări pentru Genomică Funcțională, Biomedicină și Medicină Translațională – Genomic Center, Centrul de Cercetare în Reabilitare Orală Complexă – CEROC și Centrul de Cercetare a Stresului Oxidativ și a Biocompatibilității unor Produși Naturali și de Sinteză – BIOCOM.

În cadrul acestui eveniment, vor fi organizate standuri expoziționale pentru a facilita întâlniri și sesiuni de matchmaking între profesioniști și cercetători, cu scopul de a încuraja crearea de noi colaborări între mediul privat și cel universitar, în domeniul medical și farmaceutic.

Prin acest proiect dorim să sprijinim creșterea capacității și a performanței instituționale, să susținem cercetarea de excelență și diseminarea rezultatelor acesteia. Datorită investițiilor din ultimii ani, astăzi UMF „Iuliu Hațieganu” deține una din cele mai performante infrastructuri de cercetare la nivel național, cu o politică a cercetării puternic integrată în mediul academic. Prin evenimentul Technology Transfer Days dorim să facilităm colaborările între cercetătorii noștri și industria medicală, pentru a aduce descoperirile științifice cât mai aproape de pacient și binele acestuia”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Participanții la UMF Cluj Technology Transfer Days vor putea vizita standurile la care vor fi expuse informații despre invențiile cercetătorilor clujeni. Printre brevetele de invenție și cererile de brevet de invenție care vor fi prezentate în cadrul evenimentului se numără procedee, echipamente și produse medicale ce pot fi utilizate în tratarea bolilor oncologice, în implanturile cranio-faciale, în stomatologie, chirurgie, imagistică medicală etc.

În data de 15 mai, începând cu ora 9:00, va avea loc Salonul Alianței Universitare G6-UMF. Manifestarea va reuni prezentările unor invenții realizate de grupuri de cercetare ale universităților membre în cadrul alianței: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George E. Palade” Târgu Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Această inițiativă este o confirmare a strânsei cooperări pentru crearea cadrului de informare și promovare a rezultatelor cercetării în domeniul medical.

Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să descopere și să cunoască mai multe detalii despre activitatea de cercetare din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *