July 23, 2024

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat notele obţinute de candidaţii înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor de conducere vacante la nivelul instanţelor. Din judeţul Cluj au fost scoase la concurs funcţiile de preşedinte la nivelul Tribunalului Cluj și Tribunalului Specializat Cluj.

Concursul a început în luna februarie și s-a încheiat în luna iunie.

Potrivit CSM, judecătorii care au intrat în concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere au trebuit trebuit să susţină un test psihologic eliminatoriu, să prezinte un plan de conducere a unităţii şi un examen de management.

Dintre funcţiile scoase la concurs, cea mai importantă este cea de președinte al Tribunalului Cluj. Aceasta a fost deținută de Luca Emese, însă în urma ieșirii din magistratură prin pensionare postul a rămas vacant.

La concursul organizat de CSM pentru ocuparea acestui post s-a înscris doar Ioan Gaga, care a ocupat funcția de președinte prin delegare după pensionarea judecătoarei Luca Emese.

În urma evaluării, magistratul Ioan Gaga a obţinut la proba de susţinere a planului de conducere nota 8.97, iar la proba scrisă nota 8,40, media fiind de 8,69.

La concursul pentru funcția de președinte al Tribunalului Specializat Cluj s-a înscris magistratul Mirela Cotîrlă. Judecătoare a fost notată cu 9 la susținerea proiectului și cu 8,40 la proba scrisă. Media a fost 8,70.

În șase de ani funcția de președinte al Tribunalului Specializat Cluj a fost deținută de Rareș Costea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *