May 18, 2024

Trei pacienți au beneficiat, la sfârșitul acestei săptămâni, de transplant de ficat şi rinichi, organele fiind prelevate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj de la un bărbat de 63, victimă a unui Atac Vascular Cerebral.

Unitatea medicală clujeană de urgență a anunțat că în noaptea de sâmbătă pe duminică a acestui început de martie, s-a efectuat prima prelevare de organe din acest an, în cadrul a Secțiilor ATI I și II ale SCJU Cluj. O echipă multidisciplinară coordonată de Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI și Dr. Elena Ștefănescu, medicul KDP, responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, au prelevat în deplină siguranță ficatul și rinichii unui pacient de 63 de ani, nerecuperabil, victimă a unui Atac Vascular Cerebral. Alături de cei doi medici, din echipă au mai făcut parte specialiști ai Institutului Clinic Fundeni și din ICUTR Cluj.

Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni.

„Mulțumim familiei donatorului pentru gestul nobil care dă o nouă șansa la viață altor oameni aflați în suferință!”, a transmi SCJU Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *