February 22, 2024

U Cluj are meci dificil vineri la Craiova, cu CS Universitatea, iar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a făcut miercuri o analiză a situației de la echipa sa după ultimele două meciuri pierdute în SuperLigă. Tehnicianul și-a asumat și el unele abordări nefericite, dar a cerut și de la jucători mai multă implicare și dăruire în joc. Pe de altă parte, Sabău a spus că unul din motivele care au dus la rezultatele negative din ultima perioadă este și faptul că echipa se antrenează de trei săptămâni doar pe teren sintetic, fapt care are efecte negative în pregătirea echipei sale. Altfel, antrenorul spune că obiectivul deplasării de la Craiova este obținerea măcar a unui punct.

”Este o deplasare dificilă pe care trebuie să o gestionăm foarte bine. În primul rând să nu ne pierdem încrederea unii în ceilalți, ei în ce am lucrat până acum și noi în acesști jucători care au arătat de foarte multe ori că au calitate, că au valoare. E un moment mai delicat, nu suntem bine, nu ne prezentăm bine și din punct de vedere fizic. Orice echipă poate să treacă prin astfel de momente. Foarte important acum cum gestionez eu, dar și cum gestionează jucătorii astfel de momente. Acum se vede maturitatea, se vede echilibrul, înțelepciunea unui grup, pentru că atunci când lucrurile funcționează bine este totul foarte ușor. Când lucrurile nu merg, atunci sigur că încep să apară nemulțumirile, lipsa de încredere, și la noi nu e voie să apară așa ceva pentru că am arătat că suntem un grup bun. Jucătorii au valoare, nu au uitat să joace fotbal. Trebuie să ne întoarcem la ce am fost. Sigur, de multe ori suntem poate prea naivi, prea ne dorim să controlăm mai mult jocul, ne gândim mai mult la faza de atac, și am neglijat partea defensivă și am lăsat niște spații de care adversarii au știut să profite.

Nu am avut un discurs foarte dur după meciul cu UTA, eu nu mă schimb, le-am spus exact cum stau lucrurile. Le-am spus că trebuie să corectăm ceea ce nu am făcut bine. Le-am transmis să aibă încredre, să se considere în continuare jucătorii cu care eu pot să-mi îndeplinesc obiectivele.

Și jucătorii sunt foarte afectați pentru că sunt responsabili, cu o anumită experiență, și nu pot să accepte să fie într-o astfel de situație, și asta mi se pare un lucru normal. Dar, în același timp, și ei trebuie să înțeleagă că trebuie să gestioneze mai bine astfel de momente, să nu-și piardă încrederea și să facem mai mult decât am făcut până acum.

Poate că ne-am crezut prea valoroși și prea importanți. Toate aceste laude și aprecieri în loc să-i stimuleze, să le dea acea adrenalină de care ai nevoie să fii mai bun, a intervenit acea relaxare. Să nu uităm că noi de trei săptămâni ne antrenăm numai pe sintetic, ceea ce înseamnă că e imposdibil să faci un antrenament în care să ai intensitate, contact, acțiuni, n-avem cum să ne antrenăm. Acesta este și el un handicap, nu vreau să găsesc scuze, dar asta e realitatea. Când nu ai unde să te antrenezi decât pe sintetic ajungi în situația de a face niște compromisuri.

Sigur, lumea este nemulțumită. Noi, prin ce am reușit să facem, la un moment dat să fim chiar pe locul 5, am crescut așteptările, oamenii s-au așteptat la altceva. Dar să construiești o echipă, să analizezi foarte profund lucrurile…, avem jucători care au venit foarte târziu, avem jucători care n au jucat la echipele lor de club, nu au un anumit ritm. Am avut și eu niște așteptări care s-au dovedit a nu fi cele reale, probabil m-am grăbit în anumite situații, probabil abordarea unor jocuri trebuia făcută un pic diferit, să mă adaptez și la ce avem la dispoziție, dar am mers pe acea idee că suntem o echipă care putem să controlăm jocul, să jucăm foarte mult pe atac și, pe undeva, am neglijat partea defensivă. Trebuie să găsim un echilibru!

La Craiova trebuie să arătăm foarte bine. Cred că obiectivul nostru este să ne întoarcem la acea echipă care are încredere, care joacă, una mult mai bine organizată și defensiv, și să arătăm mult mai bine din punct de vedere fizic. Clar este că trebuie să venim de acolo cu cel puțin un punct”, a declarat antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de miercuri.

Înaintea partidei de vineri, U Cluj este pe locul 8 în Superligă, cu 32 de puncte, în timp ce CS U Craiova este pe 5, cu 37 de puncte.  Meciul se va desfășura cu începere de la ora 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *