February 29, 2024

După o pauză de câțiva ani, Serbările Zăpezii revin la Băișoara cu participanți din mai multe județe. Astfel, în perioada 8-11 februarie, Palatul Copiilor Cluj împreună cu Consiliul Județean Cluj, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează la Băișoara cea de-a XX-a ediție a Serbărilor Zăpezii.

Pe parcursul a patru zile, pe lângă concursul de schi, în stațiunea clujeană vor avea loc activități artistice, printre care și un program susținut de artiști ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanale Cluj aflat în subordinea Consiliului Județean. Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 16:00, se va desfășura un program artistic, unde vor evolua tineri interpreți clujeni, precum: Larisa Gurzău, Roxana Maria Pop, Ștefan Suciu, Ștefania Viorela Cotîrlă, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Teodora Nan, Denisa Giurgiu, Adela Burcă și Paul Sîmbotelecan. Evenimentul va fi onorat de prezența artiștilor Adriana Irimieș și Valeria și Traian Ilea. În cadrul manifestărilor artistice, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sub conducerea artistică și coregrafia semnată de Alina și Paul Remeș, va oferi un spectacol impresionant de dansuri tradiționale, promovând în acest fel bogăția patrimoniului cultural clujean.

Activitățile din cadrul Serbărilor Zăpezii vor debuta vineri, 9 februarie 2024, de la ora 19:00 cu programul pregătit de Dj Ionuț Petrovan. Sâmbătă, de la ora 10, se va desfășura concursul de schi, unde au confirmat prezența elevi din 14 județe din țară (Iași, Brăila, Brașov, Harghita, Covasna etc.). De asemenea, la ora 14:30, va avea loc un program folcloric susținut de Clubul Vedetelor „Muguri de Folclor”, iar de la ora 15:15 Kids Sing Academy vor interpreta slagăre românești și hituri internaționale. Câștigătorii concursului de schi vor fi premiați, iar după premiere elevii de la Palatul Copiilor vor susține un program artistic și va evolua pe scenă formația The Rol It”. Participanții la Serbările Zăpezii se vor bucura de un foc de artificii. Schiorii vor coborî cu torțe, iar manifestările se vor încheia cu un foc de tabără.

T.S.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *