April 25, 2024

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-1), vineri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Arena Naţională din Bucureşti. Dennis Man (23) a marcat golul tricolorilor, după ce oaspeţii au deschis scorul prin Jamie Reid (7), în prima partidă de pregătire a echipei antrenate de Edward Iordănescu pentru EURO 2024.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, după meci, că a abordat meciul la victorie, însă adversarul a fost foarte arţăgos.

„În primul rând ne doream să câştigăm, chiar dacă am făcut al 12-lea joc fără înfrângere, noi am abordat la victorie meciul. Nu a fost uşor, pentru că am întâlnit un adversar foarte arţăgos. Am văzut că cifrele nu arată rău, am avut 66% posesie, dar am avut o construcţie pasivă în multe momente. Nu am avut nici ritmul la construcţie pe care l-aş fi vrut. Un alt lucru care nu îmi dă pace este legat de chimia jocului. Probabil că veţi vedea o altă soluţie în meciul cu Columbia. Este prematur să vorbim despre primul 11 sau aşezare acum. M-am gândit să mutăm cât mai mulţi jucători, să le dăm minute, nu-i uşor nici pentru noi să dăm minute unui jucător la echipa naţională pe care nu le primeşte la club. Dar ăsta este nucleul care acum trei luni şi jumătate a calificat naţionala României, după o campanie cu multe momente foarte bune. Şi am încredere foarte mare în ei, ştiu că pot mult mai mult”, a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă.

”Echipei eu nu am ce să-i reproşez ca şi concentrare, dorinţă. Nu au fost jucători care să nu muncească. Am vrut să facem şi nişte ajustări, nişte corecţii. Din punct de vedere individual am încercat să facem nişte corecţii, pentru că dacă nu încerci acum, nu mai ai când. Sunt puţine momente în care ne permitem să încercăm. Vrem să avem răspunsuri cât mai clare şi la final de mai, iunie să ieşim cu deciziile cele mai obiective. Am primit răspunsuri pozitive şi negative”, a menţionat tehnicianul.

Acesta a precizat că va încerca să construiască un nucleu de jucători cât mai competitiv pentru EURO 2024.

„Vom avea o analiză cu staff-ul, tragem nişte concluzii după această acţiune, urmărim foarte atent evoluţiile fiecărui jucător, după care vom începe să aşezăm lucrurile pe hârtie, să vedem cum reuşim să construim un nucleu de 23 de jucători cât mai competitiv pentru European. Fiţi sigur că îmi doresc ca jucătorii să aibă jocuri în picioare. Poate că vor fi o excepţie, două care să nu aibă jocuri în picioare, dar va fi foarte greu să-i folosim în acelaşi timp la EURO. Un jucător care intră şi nu a avut foarte multă continuitate, dar care are experienţă şi inteligenţă de joc mai compensează. Dar să ai doi-trei jucători în primul 11 fără jocuri în picioare eşti zdrobit efectiv la un turneu final”, a mai spus Iordănescu.

Mogoș ratează meciul cu Columbia

Fundaşul CFR-ului, Vasile Mogoş, nu va face parte din lotul naţionalei care va face deplasarea în Spania, pentru meciul amical cu Columbia.

”Lotul deplasat în Spania pentru partida cu selecţionata Columbiei va număra 28 de jucători. După ce ieri Nicuşor Bancu a plecat la club, mâine va părăsi cantonamentul şi Vasile Mogoş”, se arată în comunicatul FRF.

”Fundaşul dreapta a suferit o contuzie puternică la cap în prima repriză a meciului de aseară şi a devenit indisponibil pentru partida de marţi. În urma investigaţiilor amănunţite efectuate azi-noapte la spitalul Floreasca s-a constatat că jucătorul e în afara oricărui pericol, însă i s-au recomandat câteva zile de repaus”, a precizat FRF.

România urmează să dispute un al doilea meci de pregătire înaintea participării la Euro 2024, marți 26 martie, de la ora 21:30, pe Civitas Metropolitano din Madrid, contra selecţionatei Columbiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *