April 12, 2024

Târgul Mărțișorului va avea loc în acest an la Turda în perioada 26 februarie – 8 martie 2024 și va reuni peste 20 de producători ce vor expune cele mai frumoase și originale mărțișoare. Evenimentul ce se va desfășura între orele 10.00 – 17.00 în Piața Tricolorului constituie o oportunitate de a vă încărca sufletul cu energie pozitivă și de a vă bucura de sosirea primăverii din oraș.

Pe lângă diversitatea mărțișoarelor, târgul va oferi și momente artistice de neuitat. În ziua de 26 februarie, deschiderea va avea loc de la ora 15:00, iar în zilele de 1 și 8 martie, spectacolele vor începe începând cu ora 13:00. Spectacolele vor fi susținute de Ansamblurile Folclorice ȚARINA și DATINA TURDEANĂ, Clubul de Canto ARIA, Clubul de Dans PHOENIX și Clubul de Dans Sportiv POTAISSA Turda. Aceste momente de artă și cultură vor completa atmosfera festivă a târgului și vor încânta publicul de toate vârstele.

„Vă așteptăm cu drag să vă alăturați sărbătorii primăverii la Târgul Mărțișorului din Piața Tricolorului și să împărtășim împreună bucuria primăverii”, a transmis Primăria Turda.

Simbol al celor mai curate sentimente și păstrător al unor mari speranțe pentru anul abia început, mărțișorul nu încetează să fascineze.

Sub nenumărate înfățișări, de la simplul șnur, cel mai adesea alb-roșu, însoțit sau nu de o amuletă, până la cele mai meșteșugite forme, prins în piept sau la încheietura mâinii și apoi agățat adeseori într-un pom înflorit, dăruit fetelor, dar și băieților, mărțișorul este unul dintre cele mai populare obiceiuri românești.

Includerea în patrimoniul imaterial UNESCO stă mărturie a valorii acestei tradiții desprinse din credințele agrare ale reînnoirii timpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *