July 20, 2024

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu va face parte din noua conducere a partidului. În urma votului din cadrul congresului, președintele USR Cluj a obținut un loc în cadrul Biroului Național al formațiunii în fruntea căreia se află Elena Lasconi.

Biroul Național (BN) al USR este structura executivă de conducere a partidului. Aproape 200 de candidați au concurat pentru cele 24 de locuri din BN, Oana Murariu, președinta USR Cluj, reușind să obțină susținerea colegilor din țară pentru a face parte din noua formulă de conducere a partidului. Componența completă a noului Biroului Național al USR este următoarea: Armand Clotilde-Marie-Brigitte; Baciu Cristian-Mihai; Bogdan Horia-Daniel; Coliban Allen; Costescu Anisia-Georgiana; Dinică Silvia-Monica; Drăgoescu Cezar-Mihail; Echert Adrian; Fritz Dominic Samuel; Gârbacea Florin-George; Ion Stelian-Cristian; Mălureanu Liviu; Mihaiu Radu-Nicolae; Miruță Radu-Dinel; Moșteanu Liviu-Ionuț; Murariu Oana; Năsui Claudiu-Iulius-Gavril; Nistor Andrei; Prună Cristina-Mădălina; Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel; Tanasă Ștefan; Țoiu Oana-Silvia; Vasile-Voiculescu Vlad; Wiener Adrian

”Este extrem de important că organizația USR Cluj va fi reprezentată în Biroul Național al USR. Vom putea să punem astfel umărul activ și să avem un cuvânt de spus într-un moment de intrare pe un nou drum pentru USR. Ne dorim să venim și mai aproape de oameni și de agenda lor și să ne poziționăm ca o alternativă de succes la actuala guvernare PSDNL, în pregătirea alegerilor prezidențiale și legislative din acest an”, subliniază Oana Murariu, deputată și președinta organizației USR Cluj.

Alegerea noilor membri ai Biroului Național al USR survine după ce, în urmă cu doar câteva zile, Elena Lasconi a fost aleasă prin votul membrilor partidului drept președintă a USR. Odată cu finalizarea procesului de alegere a noii echipe de conducere, USR intră în linie dreaptă cu pregătirea partidului pentru cele două runde electorale rămase din acest an.

”În timp ce alții vorbesc de mutat și schimbat din nou datele alegerilor în funcție de calculele lor electorale, USR se întoarce o dată în plus către oameni, cu lideri noi și cu și mai multă energie și determinare. Întreg partidul se va ralia în susținerea Elenei Lasconi într-un moment crucial nu doar pentru viitorul USR, ci și pentru intrarea României pe calea reformelor adevărate, prin care oamenii obișnuiți să fie aduși în centrul politicilor publice, nu camarilele de partid și specialii” adaugă Oana Murariu.

 

Noua Președintă a USR, Elena Lasconi, este și candidatul partidului la președinția României la alegerile din acest an. Decizia a fost luată cu o majoritate covârșitoare, de 94,32%, de către delegații participanți la acest final de săptămână la Congresul USR de la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *