June 24, 2024

Mai multe case și gospodării din zona de munte a județului Cluj au rămas în Ziua de Crăciun fără alimentare cu energie electrică din cauza vântului puternic înregistrat în zonă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seara, atenţionări nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic pentru zona de munte din județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, până la ora 00:00, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 120 km/h.

În acest context, au fost afectate linii de alimentare cu energie electrică. Spre exemplu, în zona Dealu Negru, Beliș și Călățele Pădure au fost întreruperi de curent mai bine de patru ore. „Am sunat la dispecerat și ni s-a spus că sunt avarii la liniile de curent în mai multe zone din județ, chiar și în Cluj-Napoca. Am stat în beznă mai bine de patru ore chiar în Ziua de Crăciun”, ne-a declarat un localnic din Dealu Negru.

„Astăzi, în Sfânta zi de Crăciun, echipele de intervenție DEER sunt mobilizate pe teren și acționează în continuare pentru realimentarea consumatorilor afectați de condițiile meteorologice nefavorabile (cod galben de vânt). Intervențiile echipelor DEER vor continua până la alimentarea integrală a tuturor consumatorilor din zonele afectate. Informații actualizate privind situația rețelelor afectate de condițiile meteo din ultimele ore”, a transmis Distribuție Energie Electrică România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *