June 24, 2024

La ora actuala gasesti un loc de munca pentru orice fel de abilitati si orice fel de studii. Totul e sa cauti si sa vrei sa muncesti ca locuri de munca sunt cu miile. Doar ca unele sunt iesite din comun si isi asteapta candidatii cu niste provocari pe care nu toata lumea le vede cu ochi buni.

La un loc demunca normal ai 8 ore in care mergi pe teren sau stai la un birou si incerci sa fii cat mai bun la ce faci. Te mai plictisesti, nu exista loc de munca ideal unde faci doar ce iti place. Insa nu toate locurile de munca se incadreaza in acest tipar. La o simpla cautare vei descoperi ca poti avea un loc de munca foarte bine platit fara sa faci prea multe.

Tester de mancare pentru animale de companie. Si mancarea pentru animale trebuie testata, asa ca s-a inventat un job pentru asta. Ideea este ca mancarea trebuie sa fie si pe placul omului, si pe placul cainelui, caci despre caini e vorba. Dupa ce se testeaza cu rigurozitatea mancarea se vor face schimbari si imbunatatiri de textura si de gust, de valoare nutritionala in functie de rezultatele testarilor. E vorba de cantitati mici consumate si totul se desfasoara in siguranta, desigur. Cei care isi doresc astfel de locuri de munca trebuie sa aiba si studii in stiinta alimentatiei si sa stea bine cu stomacul si cu mirosul, sa le placa textura si gustul pe care il are in general mancarea cainilor.

Bocitor fake. La orice inmormantare ai nevoie si de bocitori, de acele femei care tot plang dupa raposat. Chiar daca nu il cunosti pe cel condus pe ultimul sau drum poti face pana la 50 de dolari sau mai mult ca bocitor profesionist. Ideea este foarte populara in China si Orientul Mijlociu, dar nici Marea Britanie nu e straina de astfel de locuri de munca ciudate. Ca bocitor ti se spune pe scurt despre raposat si despre viata sa, dar in training nu e inclus si modul de a plange decedatul, de a boci. Asta trebuie sa stii tu si sa te descurci de minune, sa ai ceva antrenament ca sa bocesti „ca la carte”. In functie de inmormantari e nevoie de mai multe bocitoare, asa ca un grup de astfel de „profesionisti” va fi angajat ca sa fie toate lucrurile bune pana la groapa si inmormantarea sa fie una foarte bine organizata inca de pe drum.

Verificator de sex la gaini. Nu e o gluma deloc, chiar exista un astfel de job si e foarte greu, dar si foarte bine platit. Pe ora trebuie sa verifici pana la 700 de gaini si sa ai acuratete obligatorie de 98%. Plata se face per 100 de gaini, iar pentru joburile full time vei cauta gainile sa vezi ce sex au si te vei plictisi cu siguranta pentru ca in fiecare an ai pe mana 1.5 milioane de pasari. Nu e ceva foarte neplacut, e vorba de niste biete pasari, organele genitale sunt la vedere la gaini, asa ca in cateva secunde ai si vazut ce e de vazut😊.

Jefuitor legal de banca. Vrei sa jefuiesti o banca fara sa fii stresat ca te prinde politia in fapt si ajungi la inchisoare? Ei bine, exista un job si pentru tine care te va ajuta sa te simti mai ceva ca in filmele cu James Bond. Testerul de penetrare, cum e denumit acest job, nu va face decat sa incerce sa jefuiasca banca pentru a vedea cat de bine se misca sistemele de securitate. Pe vremuri jefuiai practic banca pentru ca altfel nu aveai cum sa stii ce se intampla cand apare un jaf real.

Astazi e mai degraba vorba despre calculatoare, despre telefoane date la operatori sau despre pacalirea celor de la paza si securitate ca sa vezi daca tot sistemul de securitate functioneaza sau nu atat de bine. Plata e buna, depinde si cat de bune sunt rezultatele, fireste.

Chirurg de ursuleti de plus. In realitate e vorba despre un tehnician ce repara… ursuleti. Daca apar probleme la ursuleti cineva se va ocupa de coaserea membrelor, ochilor, pentru ca ursuletul sa arate foarte bine si sa poata fi vandut unui copil. Trebuie doar sa stii sa cosi, daca ai mai avut de-a face si cu tot ce tine de croitorie cu atat mai bine. Si ai nevoie de multa rabdre mai ales daca lucrezi pentru un „spital de ursuleti de plus”, ceea ce exista, nu e o gluma. Si cu cat „operezi” mai multi ursuleti, cu atat vei ajunge sa devii expert si sa castigi si mai mult.

Dormitor profesionist. Este un job la NASA, in SUA. Agentia americana a vrut sa vada ce se intampla cat te odihnesti si stai intins in pat pentru 70 de zile, durata unei calatorii pana pe alta planeta, in teorie. Asa ca s-au platit voluntari cu 18.000 dolari ca sa nu faca nimic. Si in Finlanda a mai existat un astfel de job pentru testarea camerelor de hotel. In ambele cazuri trebuie sa stai in pat si sa dormi, ca altceva nu ai ce face, iar cei interesati de rezultate te vor urmari si iti vor analiza organimsul ca sa vada ce se intampla cu tine. Si mai luai si bani pentru ca nu faci nimic, ceea ce e foarte bine, deci clar nu aveai ce pierde.

Hipoterapeut. Este vorba despre terapia cu ajutorul cailor. Se stie deja ca animalele te pot ajuta sa treci peste probleme de vorbire, fizice, psihice mai usor, ca un astfel de job va fi perfect pentru tine daca ai si ceva experienta si iubesti caii. Intai trebuie sa fii terapeut licentiat, sa ai experienta si sa te specializezi in folosirea relatiei om-cal pentru a obtine rezultatele dorite. Si mai e ceva: trebuie sa nu te temi de cai si sa gasesti si caii care sunt mai linistiti si stiu sa reactioneze.

Alte locuri de munca inedite ce merita amintite aici sunt: domnisoara de onoare profesionista, mirositor de hartie igienica, prosoape de hartie, „tiitor de rand”-stai la rand pentru altcineva si esti platit pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *