
Numărul tranzacțiilor imobiliare din județul Cluj încheiate în perioada ianuarie-octombrie 2024 este mai mic cu aproape 25 la sută față de aceeași perioadă a anului 2020, anul cu starea de urgență și numeroase restricții impuse de pandemia COVID-19.
Din datele consultate de Făclia de Cluj la Oficiul Național de Cadastru și Carte Funciară, cu excepția anului 2021, începând cu anul 2020 și până acum, volumul tranzacțiilor imobiliare a scăzut de la an la an în județul Cluj. O explicație ar fi legată de faptul că în ultimii ani s-au eliberat tot mai puține autorizații de construire, conform datelor de la Institutul Național de Statistică. O altă explicație ar fi că lumea nu a mai privit Clujul ca o oportunitate de investiții în case și apartamente.
În spațiul public, cercurile de interese imobiliare încearcă să alimenteze ideea că piața imobiliară este în continuare dinamică și că cererea de locuințe de destul de mare. Dar dincolo de părerile și concluziile așa zișilor specialiști în imobiliare care au legătură mai mult sau mai puțin cu realitatea, datele statistice spun totul.
Vă rugăm să accesați pagina Autentificare. Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă