February 22, 2024

Egiptul are o istorie încărcată de frumușețea poveștilor. Seherezada și Alladdin sunt doar două personaje pe care le știm și le asociem cu această țară. Frumusețea peisajelor și obiectivele turistice de aici sunt gata să îți ofere câteva zile de relaxare și o experieță greu de uitat. Tot mai mulți turiști optează pentru vacanțe de tip charter în Egipt pentru că își doresc să se bucure de toate minunățiile pe care acesta le are de oferit.

Piramidele de la Giza

Dacă ajungeți în Egipt nu puteți să ratați Complexul de Piramide Giza, care este considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii antice și care este singura care s-a păstrat până în ziua de astăzi. Format dintr-un număr de șase piramide, foarte apropiate una de cealaltă, acesta este gazda unora dintre cele mai fantastice dovezi ale existenții culturii și civilizației egiptene. Acestea sunt așezate în ordinea mărimii și pot fi vizitate cu ajutorul unei cămile și a unui tur ghidat. Cu toate că întreaga excursie s-ar putea să-ți ocupe o zi întreagă sentimentul și experiența finală vor merit acest efort.

Marele Sfinx de la Giza

Una dintre cele mai cunoscute piramide din Egipt este Sfinxul, care face, de asemenea, parte din complexul Giza, însă care se regăsește la o distanță puțin mai mare de acesta. Postura care este prezentată în filme nici nu poate fi comparată cu complexitate, cu frumusețea și cu impozanța acestuia în realitate. Istoria ne spune că acesta a fost construit în jurul anilor 2500  î.Hr, iar ce îl face fascinant în mod special este aspectul general: capul aparținând unui om, iar corpul fiind al unui leu. De-a lungul timpului au existat numeroase legende care s-au învârtit în jurul Sfinxului, însă ce este cu adevărat fantastic este momentul în care te afli în preajma lui. Acesta este înconjurat de un misticism frumos, de un antic tradițional iar interiorul este cu adevărat spectaculos.

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre mari muzee din lume, iar între pereții acestuia se ascund minunățiile și secretele Egiptului păstrate de sute de ani. O istorie a unei civilizați cuprinsă într-un fost conac cu pereți roz, care nu face decât să îți prezinte cele mai importante momente istorice cât mai pe înțelesul tău. Aici vei descoperi comorile regelui Tutankamon, iar prin intermediul artefactelor de aici vei face o călătorie scurtă în trecutul îndepărtat.

Templul Hatchepsut

Templu a fost construit și dedicat femeii Pharao Hatchepsut, iar astăzi este cel mai impresionant templu mortuar din Egipt. Turiștii care au reușit să-i treacă pragul au rămas cu amintiri fantastice, iar distanța dintre acesta și Valea Regilor este extrem de mică. O legendă cunoscută spune că între cele două există un tunel de legătură, lucru care nu face decât să le înfrumusețeze și să le învăluie și mai mult în mister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *