April 21, 2024

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție emblematică în peisajul cultural al județului, găzduiește în perioada 6 martie – 14 aprilie 2024, o expoziție cu totul specială intitulată „De odor și lacrăme”, semnată de artistul Cornel Vana. Vernisajul acestei expoziții va avea loc miercuri, 6 martie, începând cu ora 18:00, fiind așteptat cu nerăbdare de iubitorii de artă din întreaga regiune.

Cornel Vana, născut în 10 martie 1957 în satul Cacova Ierii, a cărui sorginte țărănească își pune amprenta pe întreaga sa operă, își va împărtăși creația și viziunea cu publicul într-o expoziție care promite să fie una memorabilă. Pentru artist, pasiunea pentru artă a fost declanșată într-un mod neașteptat, în urma unui accident de muncă care i-a amenințat capacitatea de a picta. Această confruntare cu propria fragilitate l-a transformat și l-a determinat să îmbrățișeze cu și mai multă pasiune arta, considerând că actul creativ este o formă de exprimare și de comunicare profundă.

Expoziția „De odor și lacrăme” explorează universul său artistic, dezvăluind o paletă diversă de teme și tehnici. Artistul își îndeamnă privitorii să pătrundă în lumea sa interioară, să descopere simbolurile și mesajele ascunse din spatele fiecărei lucrări expuse. Fiecare pensulă și fiecare linie sunt pline de semnificație și încărcate de emoție, oferind o experiență estetică profundă și captivantă.

În lucrările sale, Cornel Vana explorează relația dintre om și natură, surprinzând frumusețea și fragilitatea lumii înconjurătoare. El aduce în prim-plan peisaje și elemente naturale, transmutându-le în metafore ale vieții și existenței umane. Lucrările sale vorbesc despre trecerea timpului, despre efemeritatea existenței și despre căutarea sensului într-o lume marcată de schimbare și incertitudine.

Cu o paletă bogată de culori și o tehnica desăvârșită, artistul reușește să surprindă emoțiile și stările sufletești într-o manieră delicată și subtilă. Fiecare operă expusă este o invitație la contemplare și reflecție, provocându-ne să ne conectăm cu propria noastră interioritate și să explorăm profunzimile ființei noastre.

Expoziția „De odor și lacrăme” rămâne deschisă publicului până în data de 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. Este o oportunitate unică de a descoperi universul artistic al lui Cornel Vana și de a experimenta frumusețea și profunzimea artei contemporane. Nu ratați această ocazie de a vă lăsa inspirați și de a vă bucura de o experiență estetică deosebită!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *