April 25, 2024

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Adrian Mutu, a declarat, vineri, că îşi doreşte să câştige toate cele trei puncte în meciul din deplasare cu Farul Constanţa pentru a rămâne aproape de formaţiile Rapid şi FCSB în clasamentul Superligii.

”E al doilea meci în deplasare, am avut o săptămână destul de grea. Suntem în cantonament de câteva zile, dar asta e situația și nu avem ce face. Sperăm să încheiem această săptămână de cantonament și cu o victorie. Am preferat să rămânem la București, la baza de la Mogoșoaia, după meciul de la Galați pentru că suntem la jumătatea distanței dintre Galați și Constanța, altfel, să fi stat pe drumuri, era obositor pentru băieți.

Urmează un meci destul de greu, Farul vine după un eşec, deci cei de acolo vor fi super-motivaţi, aşa cum îl ştiu eu pe Gică Hagi. Anul trecut a câştigat campionatul deşi nimeni nu îi dădea vreo şansă. Aşa că e o echipă pe care o respectăm mult, dar ne ducem acolo să câştigăm cele 3 puncte pentru că vrem să rămânem aproape de Rapid şi FCSB.

E un meci cu o echipă de play-off, campioana României, aşa că ne aşteaptă un meci destul de complicat. Sperăm ca şi vremea să ne ajute, pentru că dacă va fi ploaie sau vânt probabil spectacolul va avea de suferit. Farul ştie ce joacă de ani buni, Gică Hagi face cam aceleaşi lucruri, indiferent de sistem. Este o echipă greu de bătut, Farul are valoare. Nouă ne va lipsi Deac, un jucător important în angrenajul nostru”, a spus Adrian Mutu la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde echipa sa se află în cantonament

Antrenorul feroviarilor consideră că FCSB şi Rapid au primele şanse la titlu, însă susţine că până la finalul sezonului mai pot apărea surprize.

„FCSB şi Rapid au primele şanse la titlu. Lupta va fi însă complicată după ce se vor înjumătăţi punctele. Bineînţeles că noi sperăm să câştigăm aceste ultime două etape ale sezonului regulat pentru a spera în play-off. Cred că e un campionat imprevizibil. S-a văzut că şi cu echipele din subsolul clasamentului sunt meciuri grele, aşa că trebuie să fim toţi atenţi. Nimeni nu îţi face niciun cadou, trebuie să lupţi pentru orice puncte. Deci pot apăra surprize”, a mai declarat tehnicianul echipei din Gruia, înaintea meciului cu Farul.

Camora: ”Vrem să ne întoarcem la Cluj cu o victorie”

”Mai sunt două etape, vedem la finalul sezonului regulat care va fi distanţa faţă de primul loc. Acum e o diferenţă de puncte bună pentru FCSB, dar noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, de jocurile noastre. Nu suntem obişnuiţi să fie altcineva înaintea noastră în clasament, dar, după cum se ştie, echipa s-a schimbat mult. Dar mai este mult de jucat. Noi ştim că avem jucători de calitate, sperăm să fim sănătoşi după aceste două meciuri şi să atacăm cum trebuie play-off-ul”, a declarat și Mario Camora, căpitanul CFR-ului.

Camora speră să câştige cu Farul sâmbătă, aceasta fiind a 500-a sa partidă pe care o dispută în toate competiţiile în România.

„Urmează un meci greu după o deplasare lungă la Galaţi. Cei de la Farul vin şi ei după o înfrângere, dar noi trebuie să fim încrezători şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Vrem să ne întoarcem la Cluj cu o victorie. Pentru mine e ceva special, e un număr foarte mare. Acum este meciul cu numărul 500, sper să strâng cât mai multe. Sunt la al 13-lea sezon la CFR Cluj. Când am venit prima oară în România nu mă gândeam să stau atât, credeam că vor fi doar doi-trei ani. Dar ştim toţi cum se schimbă viaţa şi mă bucur foarte mult că am ales să rămân în România”, a explicat Mario Camora.

Meciul dintre CFR Cluj și Farul Constanţa are loc sâmbătă, de la ora 20:00, pe Stadionul Central din cadrul Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, într-o partidă contând pentru etapa a 29-a a Superligii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *