June 16, 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a lansat o serie de recomandări cu ocazia Sărbătorilor de Paști astfel încât această perioadă să nu fie umbrită de evenimente neplăcute.

Pompierii clujeni îi sfătuiesc pe credincioși să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane sau obiecte ce ar putea lua foc.
„La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile; lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule. De asemenea, lumânările sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor, care trebuie supravegheați permanent”, a anunșat ISU. Totodată se precizează că o atenție sporită trebuie să fieacordată și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, pentru a preîntâmpina situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
Pompierii îi mai sfătuiesc pe cei care merg cu mașina la biserică să parcheze astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranți.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, ISU Cluj va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, astfel încât, la nevoie, vor fi dispuse măsuri de răspuns la orice situație de urgență.

Drept urmare, peste 160 de pompieri, respectiv 150 de mijloace și autospeciale pentru intervenție sunt disponibile în permanență în caz de nevoie pentru stingerea incendiilor, asistență SMURD sau evacuare în situații de urgență.

„Sperăm ca Sfintele Sărbători Pascale să treacă fără evenimente nedorite. Pe această cale, dorim tuturor credincioșilor Paște Fericit!”, a transmis ISU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *