June 14, 2024

Gentile de dama cele mai frumoase, elegante si rezistente sunt cele din piele naturala. Calitatea este, de altfel, primul criteriu pe care ar trebui sa-i ai in vedere atunci cand alegi o noua geanta. In cazul unei genti de piele conteaza calitatea pielii folosite, calitatea atei cu care este cusuta, a accesoriilor, dar si calitatea manoperei.
Acum sa revenim la criteriile mai subiective:

Tendinte . Chiar daca nu esti genul de persoana care ia ad litteram fiecare trend in materie de vestimentatie, te poti inspira din fashion show-uri pentru a alege acele elemente vestimentare croite pe stilul tau. Toamna aceasta, vedete in materie de genti de piele sunt: geanta de piele tip cutie, geanta de piele supradimensionata, borseta de piele naturala. Sigur, fiecare dintre acestea isi are utilitatea in functie de ocazia cu care sunt purtate: geanta de piele tip cutie poate fi purtata pe timp de zi, la o intalnire de afaceri sau la o iesire cu fetele la o cafea; geanta supradimensionata este extrem de incapatoare si poate fi o solutie cand mergi la facultate sau la birou; iar borseta este ideala pentru iesirile la concerte, festivaluri, plimbari in parc si orice alt context in care nu vrei sa cari multe lucruri dupa tine si ai nevoie de o libertate mai mare de miscare, fara a purta grija postei.

Forma. In functie de forma pe care o au si de tipul de prindere, gentile de piele se incadreaza in anumite clasificari. Majoritatea au numele in engleza si multi il pastreaza ca atare. Ce-i drept, si suna mai cool. Baguette, barrel, geanta de bowling, bucket bag, clutch, geanta de doctor, half moon, hobo, postas, cigar box, muff, satchel, tote, trapez, field, wrist bag, pouch, saddle bag – sunt doar cateva tipuri de genti de piele. La ce te ajuta aceasta terminologie? In primul rand, pentru un search mai productiv in Google images. Frunzarind printre paginile web, cu siguranta vei gasi modele de genti de piele potrivite tie, dar si outfituri care sa te inspire.

Tip de piele. Asa cum spuneam, gentile de piele naturala iti pot complimenta tinuta cel mai bine, chiar si peste ani. Bineinteles, cu conditia ca pielea aleasa sa fie una de calitate. Tipurile de piele naturala folosita pentru gentile de dama sunt:
– Box, o piele naturala foarte fina, neteda
– Velurul, o piele intoarsa, cu aspect de catifea
– Pielea naturala tip bizon, mai groasa si mai lucioasa decat cea tip box
– Piele naturala saffiano, tratata si stantata cu model si textura specifice; rezistenta la apa
Daca iti doresti si mai multa inspiratie, iti recomandam sa intri si pe Smallet sa descoperi modelele noastre. Geanta de piele Smallet are un design minimalist, elegant si, mai mult, este lucrata manual, cu o atentie deosebita la detalii. Cu siguranta isi va gasi un loc in garderoba ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *