July 20, 2024

Turista care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată, intervenţia de recuperare a trupului fiind extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului.

Salvamontiştii vor încerca să recupereze cu ajutorul elicopterului trupul turistei, decedată după ce a fost atacată, marţi, de un urs pe Jepii Mici, pentru a evita astfel alte potenţiale atacuri ale animalului care se află încă în zonă.

„Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei şi a nu mai expune salvatorii montani la potenţiale atacuri ale ursului, încercăm extracţia cu elicopterul, deşi zona este împădurită şi valea îngustă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani”, arată Salvamont Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

„În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoană de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima”, a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Salvatorii au menţionat că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animalul care se află încă în apropiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *