October 4, 2024

Pentru ca un meniu sa fie unul ca la carte trebuie sa existe un antreu, un fel principal, un felul doi si un desert, eventual niste bauturi alese in functie de ceea ce se va pune pe masa. Antreurile sunt la fel de importante precum felul principal, ele vor fi intotdeauna servite pana la venirea felului principal pentru a pregati „terenul” pentru preparatele delicioase care urmeaza. Nu orice gustari se pot transforma in antreuri, asa ca ar fi bine sa alegi cu atentie ce asezi pe masa cand vine vorba de antreuri.

De foarte multe ori confundam notiunea de aperitiv cu notiunea de antreu. Cele doua nu sunt sinonime, nu se pot folosi in proprozitii ce au legatura cu mancarea una in locul alteia. Aperitivul este bautura alcoolica servita inainte de masa pentru a stimula sucurile gastrice si a provoca pofta de mancare. Cel mai cunoscut aperitiv este biterul.

De cealalta parte, antreul este gustarea mai consistenta, undeva la 200 de grame, servita inainte de supa, de felul principal al mesei oricare ar fi el. Antreul poate avea orice fel de ingrediente, in general avem paine, niste legume, poate branza, uneori chiar peste.

Este foarte important sa retineti aceasta distinctie simpla intre doi termenia aparent sinonimi pentru a nu va face de ras cand aveti urmatorii invitati si vreti sa impresionati placut. De asemenea, a sti ce e acela un antreu si cam cat cantareste va fi extrem de important daca aspirati la o cariera de bucatar profesionist sau la un titlu de chef ori masterchef.

Daca nu stiti ce sa oferiti invitatilor la un eveniment organizat chiar de catre dvs. puteti pregati foarte simplu trei tipuri de antreuri delicioase, cu un gust deosebit si texturi care vor atrage atentia cu siguranta.

Salata cu creveti, somon afumat si surimi. E foarte usor de facut cand esti pe fuga. Ai nevoie de surimi, de oua fierte, de cascaval, de branza moale, de cativa creveti, cateva bucati de somon afumat, o legatura de marar proaspat, usturoi, sare si piper dupa gust, maioneza, masline, castraveti. Avand deja pregatite aceste ingrediente se rad surimi, albusurile, cascavalul si branza prin razatoare, se curata crevetii rapid, se taie cubulete, si se pune intr-un bol peste restul ingredientelor rase. Mai taiem si somonul afumat care ajunge si el peste celelalte ingrediente. Usturoi ras, marar taiat cat mai mic, piper macinat adaugate si am terminat aceasta etapa. Se mai pune maioneza ca sa legam bine compozitia, ceva sare dupa gust.

Din compozitia obtinuta in acest fel facem niste bilute, punem si cate o maslina in centru, unele bilute le putem tavali prin galbenusurile rase. Se servesc ca atare sau decorate cu somon afumat si cu niste castravete proaspat taiat.

Antreu cu fistic, struguri si branza cu mucegai fina. Ca sa putem prepara acest antreu e nevoie de branza cu mucegai abastru, de branza moale, sare si piper dupa gust, maioneza, paine de toast, frunze salata, fistic si struguri negri bine copti. Branza se da pe razatoarea fina, se pune in bol, iar peste ea se adauga sare si piper dupa gust, ceva maioneza. Se amesteca totul bine, se decupeaza si niste cerculete din painea de toast. Fisticul se marunteste bine, strugurii se spala, la fel si salata verde. Pe fiecare cerculet obtinut din toast se pune cate o lingura de salata proaspata, dupa care se aranjeaza compozitia din bol, se adauga struguri, iar micile piftelute obtinute se tavalesc prin fistic. Totul se decoreaza cu boabe de struguri mai mici.

Raffaello „fals” cu piept de pui si seminte de in. Pentru acest antreu vom avea nevoie de piept de pui, sare si piper dupa gust, usturoi pisat sau granulat, condimente pui, ulei, cascaval, seminte de in, usturoi proaspat, fulgi de cocos si maioneza, cateva frunze salata verde, rosii cherry cat mai multe, de dimensiuni cat mai mici. Se condimenteaza pieptul taiat fasii cu usturoiul granulat, sare, piper, condimente pui. Se prajeste bine in tigaie cu ulei pana se face bine. Carnea de pui racita se pune in blender si se paseaza pana cand se obtin firimituri. Intr-un bol se pune carnea, cascavalul ras, semintele de in deja prajite, usturoi pisat, maioneza, sare si putin piper si se amesteca bine.

La final se modeleaza niste mici chiftelute din compozitia avuta la dispozitie, se dau prin cascaval ras, prin fulgi de cocos. Se mai decoreaza cu rosii cherry si cu niste frunze de salata verde.

Desigur, puteti sa fiti cat de creativi doriti si sa inventati retete foarte tari de antreuri pentru meniuri de cinci stele. Puteti combina ingrediente, retete, puteti sa inventati unele noi. Totul este sa respectati gramajele si sa le serviti calde sau reci, in functie de recomandarile celor care au gandit retetele originale. Un antreu perfect va anunta cu siguranta feluri de mancare excelente si cele mai bune retete pe care bucatari priceputi se vor intrece sa le prezinte de fiecare data, indiferent daca sunt amatori sau profesionisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *