June 24, 2024

Un film bun se cunoaste de la primele scene si de la primele dialoguri intre personaje. Si se mai cunoaste si dupa titlu. Desi multi ar putea fi deceptionati de titlul cam copilaresc si care nu spune multe, Dungeons & Dragons: Onoare printre hoti este unul dintre acele filme despre care vei spune ca e bun de abia dupa ce ajungi la finalul celor 134 de minute si vei ramane cu sentimentul ca nu ai pierdut timp degeaba.

Lansat in mai 2023, filmul Dungeons & Dragons: Onoare printre hoti porneste de la o poveste simpla despre o banda de aventurieri, hoti in mare parte, porniti intr-o misiune de a recupera o relicva cu puteri foarte mari. Alt fir narativ al filmului urmareste incercarea aventurierilor de a o salva pe fiica lui Edgin, Kira, de a se razbuna pe Forge, tradator si membru al echipei care renuntase sa mai fie de partea lor. Sa nu uitam de incercarea de oprirea a Vrajitorilor Rosii si de dorinta de a avea cat mai multa „prada”, suficienta cat sa satisfaca si dorintele lui Edgin si Holga.

Filmul este regizat de Jonathan Goldstein si John Francis Daley, care a mai contribuit si la scenariu alaturi de Michael Gilio dupa o poveste de Chris McKay si Gilio. Daca ti se pare familiar numele si nu stii de unde sa iei cel putin inceputul s-ar putea sa te gandesti imediat la jocul de rol Dungeons & Dragons, de unde a venit si inspiratia pentru film. In cele 134 de minute asisti la actiune la greu, la efecte speciale interesante si la multe momente comice intre personajele filmului. Superpeturile isi fac aparitia si ele, zonele de lupta ale personajelor depasesc orice asteptari, avem si monstri, dragon, apar secventele in care umorul este extrem de bine gandit si personajele par sa fie si mai convingatoare.

In film pare ca sunt doua universuri paralele, unul al jocului, in care avem personaje care se bat, care incearca sa castige in fata raului si trec prin tot felul de probe, altul care aduce mai degraba cu socializarea de la jocul de rol real de la care a pornit si toata ideea filmului.

Personajul central pare sa fie Edgin, interpretat magistral de Chris Pine, un bard prea convins de talentele sale. Hugh Grant are si el un rol fantastic, incadrandu-se foarte bine in economia filmului. Sa nu uitam de Holga, interpretata de Michelle Rodriguez, care nu prea are sansa sa faca tot ce stie in materie de actorie, dar in scenele in care apare intepreteaza personajul excelent. Page debordeaza de sinceritate si personajul sau se transforma intr-o arma la nesiguranta personajului lui Pine.

Si chiar daca nu cunosti prea bine jocul de rol de la care s-a pornit tot te vei bucura de un S.F. in genul Harry Potter si Stapanul Inelelor. Te temi ca vei fi bombardat cu referinte obscure la locuri si la personaje din jocul de rol? Ai si de ce sa te temi, insa nu trebuie neaparat ca sa le recunosti ca sa te bucuri de intreg filmul si de actiunea sa interesanta.

Scenariul a fost gandit si pentru cei care sunt pasionati de jocuri si vor sa descopere referinte la lucruri pe care le cunosc, asa ca filmul e pana la urma pentru toata lumea. Practic e un sir de experiente prin care trec personajele, mai multe misiuni si povestioare care sunt legate intre ele prin insusi prezenta personajelor si referintelor la ce s-a intamplat in trecut. Una peste alta filmul e accesibil tuturor si nu credem ca va fi cineva care sa spuna ca nu a inteles sau ca nu i-a placut x sau y lucru din poveste.

Personajele sunt motivate pana la urma de povestea dramatica din jurul personajului principal, fiica sa, interpretata de Chloe Coleman si sotia decedata sunt catalizatori ai aventurii in care se imbarca acestea. Mai sunt si dialoguri mai profunde si scene ceva mai bine ancorate in realitate despre familie, poti suspecta ca Michelle Rodriguez a fost adusa in film pentru a mai pipera putin toata actiunea cu ce vedeam in seria Fast and Furios.

Incasarile de dupa lansare au fost suficient de mari cat sa aduca zambetul pe chipul regizorului si scenaristilor, intregii echipe de productie si filmare. E posibila chiar si o continuare avand in vedere ca e un film pentru familie care a reusit sa spulbere multe mituri despre genul acesta de pelicule, in care S.F.-ul trece lejer de o bariera pe care multi o credeau imposibil de depasit in secolul 21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *