July 25, 2024

Intr-o seara rece de toamna un film din genul thriller, actiune e fix ce iti trebuie. Ceva suspans, adrenalina, poate si niste actiune serioasa. Equalizer 3: Capitolul final este o alegere buna daca vrei un film usor de “digerat”, fara prea multa actiune greu de urmarit si scene prea dramatice sau prea brutale. Doar ca nu e un film pe care sa ti-l amintesti peste ani…

Sony Pictures Releasing a lansat pe 1 septembrie 2023 ultimul film din seria Equalizer, Equalizer 3: Capitolul final. Cu actiune amplasata dupa evenimentele din al doilea film, Equalizer 3 incepe cu o crima brutala in randul colaboratorilor unui mafiot sicilian.

Nu trece mult si isi face aparitia si personajul principal, Robert McCall, interpretat de Denzel Washington. Aproape de fie omorat si el, McCall e salvat de Enzo Arisio, interpetat de Remo Girone, un doctor din sudul Italiei. Ramane in Italia si are o relatie buna cu doctorul care i-a salvat viata, insa in curand va afla ca si acolo mafia controleaza totul. Si de data asta personajul principal va face tot ce poate ca sa dea o lectie celor din mafie.

Noul film Equalizer 3 e facut dupa acelasi tipar ca restul filmelor din serie, doar ca personajul principal e total strain de loc si pare ca va avea si ajutorul Emmei, interpretata de Dakota Fanning, un tanar analist CIA. Regizorul Antoine Fuqua, alaturi de scenaristul Richard Wenk, construiesc un fir epic in care totul se desfasoara ca la carte si Washington se lupta si se razbuna ca si in celelate doua filme.

Desi Washington nu mai e la prima tinerete, scenele de actiune sunt realiste si actorul a reusit sa joace excelent si convingator. Este intimidant, nemilos, periculos, dar si carismatic si un personaj de care te indragostesti rapid. E un contrast interesant realizat intre un Washington care bate tot ce prinde si un alt Washington calm, care poate bea si un ceai si savura ceva de patiserie la o terasa.

Scenele de violenta sunt si ele la fel ca in celelalte filme din trecut, apropiate de ceea ce am vazut in filmul Saw. Violenta, haosul, melodrama si scenele in care mai ai puterea sa si razi de ceea ce vezi, desi stii ca vor urma lupte serioase si ceva sange in jur fac din filmul Equalizer 3 un film de actiune si un thriller excelent.

Dincolo de toate aceste laude pe care le merita, de ce sa nu fim sinceri, Equalizer 3, avem si multe critici si oameni care cred ca e cel mai slab din serie. Si daca e sa fim onesti, da, e mai slab ca al doilea film si mult mai slab decat primul. Te uiti pana la urma la acest film pentru Washington si interpretarile sale magistrale si mai putin pentru ce se mai intampla pe langa el.

Mai sunt si moment de respiro in care nu prea se intampla multe lucruri si dupa care te astepti sa vina ceva actiune, si de multe ori nu prea vine. Din nefericire, personajul principal nu prea face multe in film. Si mai e o relatie intre McCall si o chelnerita, Aminah, interpretata de Gaia Scodellaro, care nu prea se va rezolva pana la finalul filmului.

Cea mai buna parte din film e cea in care McCall se cam satura de toti cei care comit crime in jurul sau. In ultimul film din seria Equalizer vedem personajul decimand pur si simplu pe cei rai, rand pe rand, fara mila si cu un simt al raspunderii civice serios si mult prea brutal exprimat.

Ce e dezamagitor la Equalizer 3 e prezenta lui McCall, care pare ca sta in umbra mereu si vaneaza membri din mafia siciliana. Nu mai e actiunea bine gandita din primele doua filme, nu mai ai acelasi tip de lupte si nici inversunarea deodinioara. Uiti usor scenele finale de actiune si asta pentru ca sunt si prea scurte.

Sunt prea putine momente fantastice in care McCall e in centrul actiunii. Insa sunt cateva momente bine scrise in film, cand tensiunea atinge apogeul asteptat-nu vor fi indeajuns de puternice si de memorabile ca sa fie salvat filmul Equalizer 3. Nu e un film plictisitor, dar vei avea momente in care te vei uita la ceas sa vezi cat mai e pana la final si cu siguranta nu iti vei dori sa il revezi odata ce se va fi terminat. Interpretarea lui Washington ajuta filmul, dar nu are ce sa faca, „nava” tot se „scufunda” pana la urma si filmul e usor de uitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *