February 24, 2024

Inmormantarile nu sunt deloc un moment potrivit pentru a te distra sau a rade, a face caz de necaz. Insa nu de putine ori, din cauza tensiunii prea mari, din cauza emotiilor si oboselii, neatentiei, ajungi sa fii pus in situatii inedite care nu au cum sa nu ramana fara ecou in jurul tau. Sunt putine astfel de situatii, insa si cand apar ti le vei aminti toata viata…

Umorul involuntar la inmormantari e un lucru comun in multe culturi. Chiar daca iti impui sa te comporti civilizat, sa nu razi, sa nu dai motive celor din jur sa discute pe la colturi despre tine si despre ce ai facut, cum te-ai facut de ras sau ai fost pus intr-o situatie deosebita, tot se mai intampla sa o dai in bara.

Si umorul nu prea e gustat mai ales ca a decedat cineva si ca de multe ori slujba si tot ce se intampla la o inmormantare ar trebui sa se incadreze intr-o nota respectuoasa si lipsita de momente in care nu mai stii ce sa faci ca sa nu fii luat peste picior sau dat afara de la inmormantare. Intamplarile reale de mai jos vin sa confirme inca o data ca socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea de la… inmormantare.

Focul din cimitir. Ca la orice inmormantare exista mereu pericolul unui incendiu cand ai atat de multi oameni si atat de multe lumanari in biserica si in afara ei. In timpul unei inmormantari fiica decedatei s-a aplecat deasupra mormantului unde erau niste lumanari care ardeau. Numai ca parul prea lung a schimbat toata atmosfera tipica inmormantarii intr-una de… circ. Parul a luat foc imediat si toata lumea a renuntat la inmormantare si a fugit care incotro incercand sa stinga intr-un fel focul si sa salveze parul femeii. Sicriul a fost coborat pe jumatate, aproape sa fie scapat in groapa in timp ce oamenii care asistau la inmormantare aveau cu totul alte preocupari…

Cerceii pierduti la inmormantare. Nu stim cati dintre dvs. se mai gandesc la bijuterii si la ce se intampla cu ele cand ajungeti la o inmormantare a cuiva drag. Numai ca o matusa care tinea la bijuteriile ei si-a pierdut cerceii la o inmormantare. Nu l-a mai gasit deloc in ziua respectiva. A doua zi alta persoana apropiata a decedat si a mers iarasi la acelasi cimitir. A plecat de la priveghi si slujba prin cimitir sa isi caute cerceii. Slujba s-a terminat, a ajuns si sicriul la groapa, s-a terminat si acolo procesiunea, decedatul a fost inmormantat. Unde era femeia in tot acest timp? Cauta de zor cerceii printre morminte in zona unde fusese cu o zi in urma. Si i-a gasit pana la urma…

Hainele imprumutate. Nu te astepti cand mergi la o inmormantare sa vezi decedatul imbracat in hainele… tale. O femeie a fost socata cand si-a vazut soacra imbracata in hainele sale, pe care aceasta le adora cat traia. Numai ca hainele erau de la bunica ce decedase si ea, ceea ce era si mai straniu. Ca sa nu strice ceremonia a renuntat sa scoata vreun sunet, insa mai tarziu s-a despartit de sot din cauza alegerilor vestimentare nepotrivite si a unor haine care aratau destul de bine si pe un… decedat.

Alergia. La o inmormantare, din senin, unul dintre participanti, un tanar, a inceput sa rada cu pofta din cauza surorii sale. Numai ca de la un ras banal s-a ajuns la tuse, inec. Numai ca si sora a inceput sa rada si ca sa isi acopere rasul cumva s-a prefacut ca tuseste. Tatal celor doi tineri, ca sa se scuze pentru comportamentul lor, a dat vina pe o … alergie la flori si la mirosul lor. Numai ca toate femeile in varsta de la respectiva inmormantare au inceput sa tuseasca si ele din senin. Asa ca florile au fost scoase din zona celor care participau la ceremonie. S-a terminat pana la urma si cu inmormantarea, cu slujba, lumea pleca, iar cei doi tineri care au provocat aceasta isterie a florilor radeau cu si mai mare pofta ca inainte.

Jaful. La o inmormantare nu te astepti niciodata sa fii jefuit. Dar se mai intampla si lucruri de felul asta. Un participant la inmormantare astepta mancarea la restaurantul unei case funerare si avea telefonul in buzunar. Varul sau a observat ca un barbat de langa el ii sustragea usor telefonul. Din fericire hotul a fost prins si telefonul returnat. Hotul era una dintre rudele altei familii care avea decedatul in camera alaturata celei unde era persoana defuncta la care venise cel cu telefonul. Doar ca reactia surorii hotului a fost una foarte dura, spunandu-i ca nici macar la inmormantarea tatalui lor nu se poate abtine sa fure ceva…

Fustita mini. Urmatorul scenariu pare desprins din filme, dar e unul cat se poate de real. La o inmormantare a unei bunici una dintre prietenele sale care avea vreo 70 de ani a venit in fusta mini sa isi mai vada o data prietena. Toti cei din spatele sau au vazut tot ce se putea vedea sub fustita mini cand aceasta s-a aplecat sa sarute pe frunte femeia decedata. Si sarutul acela a fost unul lung, cat sa permita celor din jur sa vada tot ce mai avea frumos doamna la cei 70 de ani ai sai. Lumea a fost scarbita de ce a vazut si multi au plecat de langa ea. Insa unii au iesit afara sa poata rade cu pofta de ce se intamplase.

Inmormantarea gresita. O soacra un pic distrasa si prea obosita se afla la cimitir si, fara sa intre la capela sa vada decedatul, a inceput sa planga si sa intampine lumea, sa isi ofere condoleantele sale. Si a tot plans, si a plans si cand sa se apropie de sicriu sa vada si decedatul si-a dat seama ca… plansese mortul gresit. Priveghiul pentru decedatul sau era in camera alaturata din capela. A inceput sa rada in hohote in timp ce statea langa sicriul necunoscutului, iar toata lumea ce venise la persoana respectiva a inceput sa se uite ciudat la ea. Cand a ajuns intr-un final si la sicriul potrivit a inceput sa planga si sa rada amintindu-si de ce se intamplase de fiecare data cand privea sicriul cu trupul neinsufletit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *