June 16, 2024

Cluj-Napoca va vibra pe ritmuri de folk în 7-8 iunie 2024! Festivalul Cluj Folk Fest, ajuns la a patra ediție, propune o serie de 12 concerte atractive cu artiști clujeni și din întreaga țară, nume consacrate ale folkului sau artiști cu un stil fusion.

Printre artiștii invitați să concerteze se numără Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Emeric Imre trio, Andrei Păunescu, Magda Puskas și Maiay Gyozo, Maria Gheorghiu, Vali Șerban, Focul Viu, și Walter Ghicolescu. Pe lângă aceștia, vor urca pe scenă câștigătorii Concursului Național de Talente din 2022 și 2023: Ramona Bivoleanu, Jaqueline Crăciun și Domnul ICS & Suntem Oameni!

Cluj Folk Fest este prezentat de artistul folk și realizatorul radio Cristi Dumitrașcu, de la Rock FM.

Festivalul va avea loc la Colina Secret Garden (Camping Colina), o locație superbă la capătul cartierului Mănăștur, pe Drumul Sfântul Ioan, foarte potrivită pentru acest tip de eveniment dedicat tuturor vârstelor.

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanți să folosească transportul în comun pentru a ajunge la festival, zona fiind foarte bine conectată cu diverse părți ale orașului. Liniile de transport recomandate includ:

Dinspre Mărăști și Gheorgheni: liniile 6, 24, 25

Dinspre gară și autogară: liniile 9 și 101/102 de tramvai

Dinspre Zorilor și Grigorescu: liniile 43, 43P, 43B

Dinspre Piața 1 Mai: linia 1

Dinspre Zona industrială, Someșeni, Plevnei: liniile 14, 52, 29

Dinspre Florești: linia metropolitană M21

Participanții pot veni și cu bicicleta, trotineta sau taxiul. Nu uitați de Vinerea Verde, călătorii beneficiind de transport gratuit vinerea în Cluj-Napoca și Florești. Mai multe informații despre artiști pot fi găsite pe: pagina de Facebook Cluj Folk Fest.

Accesul și programul

Accesul în camping va avea loc de la ora 17.00 în ziua de vineri, 7 iunie, și de la ora 12.00 în ziua de sâmbătă, 8 iunie. Concertele încep în ambele zile la ora 18.00.

Concurs Național de Talente și Tabără Folk

Pasionații de folk vor avea ocazia să participe la un Concurs Național de Talente în a doua zi de festival, pe 9 iunie, începând cu ora 15.00, dotat cu premii în bani. Concurenții vor lupta pentru Trofeul Juriului și Trofeul Publicului, iar marele câștigător va avea șansa să ofere un recital pe scena ediției viitoare a Cluj Folk Fest.

Ajuns la a treia ediție, concursul se adresează artiștilor la început de drum, sprijinindu-i prin organizarea unei Tabere Folk în perioada 5-7 iunie în Cluj-Napoca. Tabăra le oferă oportunitatea de a explora resurse creative și aspecte legate de cariera artistică, precum managementul proiectelor, brandul personal și promovarea artistică. Înscrierile se pot face până în 25 mai.

Festivalul va oferi și diverse activități de camping, inclusiv sportive. Participanții sunt încurajați să aducă mingi, palete și alte echipamente sportive, iar organizatorii vor pune la dispoziție astfel de echipamente. Publicul este încurajat să aducă scaune de camping, izopren și pături.

Bilete și acces

Biletele de o zi (90 lei) și abonamentele (150 lei) pot fi achiziționate online prin intermediul platformei Ambilet.ro. De asemenea, biletele și abonamentele se vor putea achiziționa și la intrare.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani au acces gratuit, iar cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces doar însoțiți de un adult plătitor de abonament sau bilet.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă pe baza unui act doveditor (copie după certificat care atestă gradul de dizabilitate). Pentru rezervări, acestea sunt rugate să contacteze organizatorii la adresa de email: [email protected].

Despre Cluj Folk Fest

Cluj Folk Fest este un festival înființat acum patru ani cu scopul promovării muzicii folk și a artiștilor care cântă live, dar și pentru promovarea valorilor pozitive în comunitate, cum ar fi apropierea de natură. Festivalul a găzduit până acum două ediții indoor cu 25 de concerte cu artiști naționali cunoscuți, unul open air cu 10 artiști și a organizat două ediții ale Concursului Național de Talente, eveniment ce va continua și în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *