April 25, 2024

Academia Română şi Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) vor organiza, în data de 2 iulie, un eveniment de anvergură care celebrează prezenţa culturală a României în SUA.

„Prezenţa culturală a României în SUA, marcată printr-un eveniment de anvergură organizat de Academia Română şi UBB. Aula Magna a Academiei Române va găzdui, în data de 2 iulie 2024, evenimentul „Romania at the Smithsonian Folklife Festival 25th Anniversary Celebration – 1999-2024″, organizat de Academia Română şi de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Evenimentul va fi precedat în ziua de 1 iulie 2024 de un concert la Ateneul Român, cu interpretări ale compoziţiilor lui George Enescu şi George Gershwin.

„Evenimentul celebrează prezenţa cultură a României în SUA – marcată major după Revoluţia din 1989 de evenimentul de la Smithsonian Institution din 1999 – şi urmăreşte dezvoltarea acestei prezenţe actualizând şi pornind şi de la coordonatele demarate atunci. Din partea României şi a SUA vor participa reprezentanţi, de atunci şi de acum, ai statului, ambasadori, oameni de cultură de la Smithsonian Institution, Academia Română, Institutul Cultural Român, universităţi şi alte instituţii de cultură. Gazda evenimentului este preşedintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, iar coordonatorii-moderatorii evenimentului sunt profesorii Daniel David (Academia Română şi UBB), Eliot Sorel (George Washington University) şi Mircea Dumitru (Academia Română)”, se mai arată în comunicatul UBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *