June 25, 2024

Municipalitatea clujeană a demarat lucrările la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice de pe Calea Baciului din Cluj Napoca. Investiția este demarată pe fondul unor oportunități de natură socială, Primăria Cluj având ca obiectiv implicarea în crearea unor condiții de trai decente pentru seniorii cetății.

Investiția se ridică la șase milioane de euro, timpul de execuție fiind de 20 de luni. Asta înseamnă că 1 februarie 2026 lucrarea se va bucura de fucționalitate deplină. Prezent la demararea lucrărilor de construcție, primarului Clujului, Emil Boc a declarat că centrul este prma investiție de acest fel construită de primărie, „ca o formă de respect, prețuire și mulțumire pentru munca de o viață a seniorilor acestei cetăți”.

Asezământul va găzdui persoane care nu au probleme majore de sănătate, cele cu dizabilități fiind primite în alte centre ale primăriei. Centrul de pe Calea Baciului va asigura facilități și servicii la cele mai înalte standarde, similare cu cele din Uniunea Europeană. Investiția are 70 de locuri, clădirea având subsol, parter și două etaje. „Aici vor putea opta să vină seniori ai Clujului care nu au aparținători și au venituri mici- a precizat Emil Boc. Obiectivul nostru a fost acela de a oferi celor pestre care au trecut anii o viață liniștită, decentă, așa cum ei merită!”.

Centru va fi dotat cu sală de fitness, fizioterapie și recuperare, bibliotecă, spații de socializare, calculatoare și sală pentru activități artistice. Investiția este alimentată din bugetul local, iar termenul de realizare este de 20 de luni. În vara anului trecut administrația locală semna constractul de proiectare și execuție pentru acest obiectiv amenajat în locul fostei Școli Generale nr. 9 din Cluj-Napoca. Executantul lucrărilor este asocierea Boemial Invest SRL (lider), Marina Properties SRL, Arhimar Serv SRL. . B.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *