May 21, 2024

Echipa de baschet masculin Universitatea Cluj s-a calificat la Turneul Final de 4 al Ligii I după ce a încheiat Faza II a campionatului pe poziția a 4-a. În ultima partidă, disputată duminică seara la București, elevii lui Florin Covaciu și Vlad Bota au cedat cu 118 – 62 (31-14, 21-23, 30-14, 28-11) în fața singurei echipe care nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon, Steaua București.

Punctele formației clujene au fost reușite de: Mihnea Tudor Brie 21, Darius Sorin Coste 14, Andrei Sichet 8, Tudor Zaharie 5, Victor Godeanu, Henrique Simionca și Ianis Darius Stan câte 4 și respectiv Mihnea Ștefan Terzi 2 puncte.

În ciuda acestui rezultat, ”U” a reușit la finalul Fazei II, o merituoasă clasare pe locul al 4-lea care îi conferă dreptul de participare la Turneul Final, programat între 17 și 19 mai într-o locație care urmează a fi stabilită în urma unei licitații organizate de Federația Română de Baschet.

Turneul Final la care s-au mai calificat  Steaua București, Agronomia București și Politehnica Iași, se va disputa în sistemul fiecare cu fiecare, un singur joc iar primele două clasate vor promova în Liga Națională de baschet masculin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *