May 18, 2024

Căutările au continuat miercuri în Italia în încercarea de a găsi patru persoane dispărute după explozia de marţi de la o hidrocentrală, au declarat pompierii pentru AFP, revizuind în jos numărul morţilor.

Prefectura din Bologna a anunţat marţi un bilanţ de patru morţi şi cinci dispăruţi, dar pompierii au raportat miercuri dimineaţă trei morţi şi patru dispăruţi.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat miercuri că autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse la hidrocentrala Bargi din Camugnano.

„Căutările continuă, situaţia este complicată. Apa este în creştere, iar echipele noastre analizează riscurile” legate de intervenţia lor, a precizat serviciul de presă al pompierilor.

„Lucrăm fără prea multe speranţe de a-i găsi în viaţă pe cei dispăruţi”, a declarat Luca Cari, responsabil cu comunicarea din partea pompierilor. Directorul regional al brigăzii de pompieri, Francesco Notaro, a declarat că este posibil ca cei dispăruţi „să fi găsit refugiu în altă parte în această zonă, care este foarte mare”.

Enel Green Power, unitatea de producţie a energiei regenerabile a gigantului Enel, care operează centrala, a precizat că se coordonează cu autorităţile după accidentul de la rezervorul său artificial de apă Suviana, situat în mica localitate Camugnano.

Într-o declaraţie pentru AFP, compania a precizat că un incendiu a afectat una dintre cele două unităţi ale centralei electrice Bargi. „După investigaţii, s-a descoperit că bazinul barajului uzinei Bargi nu a fost deteriorat şi este sigur”, a explicat compania.

Producţia a fost oprită, dar nu a existat niciun impact asupra aprovizionării locale sau naţionale, a precizat compania marţi.

Grupul a declarat miercuri că „lucrări de îmbunătăţire a eficienţei” erau în desfăşurare la uzină când a avut loc explozia. Aceste lucrări erau realizate de trei mari companii specializate: Siemens, ABB şi Voith.

„Conform reconstituirii noastre, testele primei unităţi de producţie erau deja finalizate de câteva zile, iar accidentul a avut loc în momentul testelor celei de-a doua unităţi”, a adăugat Enel Green Power.

Municipalitatea Camugnano a instituit miercuri o zi de doliu pe teritoriul său, iar liderii politici naţionali şi-au prezentat condoleanţele, în primul rând şefa guvernului, Giorgia Meloni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *