July 20, 2024

Ploile care s-au abătut joi seara asupra județului Cluj au provocat două alunecări de teren la Cluj-Napoca iar mai multe gospodării din județ au fost inundate. De asemenea, furtuna a pus la pământ mai mulți copaci, avariind mai multe autoturisme. 

Echipajele ISU Cluj au trebuit să intervină la numeroase situații provocate de fenomenele meteorologice de joi seara care au afectat o parte din județul Cluj. În prima fază, începând cu ora 20, dispeceratul ISU Cluj a răspuns la peste 160 de solicitări transmise prin numărul unic de urgente 112 privind efectele fenomenelor meteo, majoritatea fiind situații în care apa s-a acumulat în cantități reduse.
Totodată, pentru alertarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteorolgice cod portocaliu către unitățile administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Floresti, Apahida și Jucu.
Echipajele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei acumulate în 9 subsoluri și 12 imobile, precum și la o alunecare de teren în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea 9 arbori doborâți de vânt, care au avariat 8 autoturisme.
Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo cod portocaliu au acționat 10 autospeciale, cu 7 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.

De asemenea, mai multe autospeciale ISU au acționat evacuarea apei din subsoluri la Turda, Dej și Huedin. Astfel, în teren acționează 10 autospeciale cu 7 motopompe și 34 de pompieri.
De asemenea, în sprijinul echipajelor noastre au acționat forțe și mijloace ale Poliției Locale, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociația Cert Transilvania.

Primarul Emil Boc a anunțat că ploile au provocat două alunecări de teren, una pe strada Uliului iar cealaltă pe strada Govora lângă Cimitirul Mănăștur, fără însă a afecta case.

„Am avut inundații cum nu am mai avut în ultimii ani la Cluj-Napoca”. Nu există niciun risc ca vreo proprietate să fie afectată și ici mormintele din cimitir. Strada este parțial afectată”, a transmis Emil Boc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *