April 12, 2024

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că în România afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate.

„În România, afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului – un document la adoptarea căruia colega mea Nicoleta Pauliuc a muncit enorm – trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate”, a scris Nicolae Ciucă, duminică, pe Facebook.

El subliniază că pacienţii oncologici au nevoie de îngrijire, de acces la cele mai noi şi mai eficiente tratamente, la consiliere psihologică şi sprijin emoţional.

„Este obligatoriu, de asemenea, să ne concentrăm pe prevenţie şi campanii de informare ample la nivelul întregii populaţii. Curajul celor care luptă cu această boală îi transformă în eroii noştri, deseori tăcuţi, pe care trebuie să îi asigurăm, la fiecare pas, că nu sunt singuri. Să ne angajăm să fim mai puternici, mai uniţi şi mai hotărâţi în faţa acestei afecţiuni cumplite care schimbă şi distruge vieţi”, a mai scris preşedintele PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *