May 21, 2024

Consilierul județean Adela Deheneș și-a anunțat ieri demisia din Uniunea Salvați România și înscrierea în Partidul Național Liberal în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul consiliului. ”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, doamna consilier își va continua mandatul în cadrul grupului de consilieri județeni ai PNL. Îi urăm bun venit și succes în promovarea proiectelor pentru clujeni”, au scris pe Facebook liberalii clujeni.

Doamna Deheneș beneficiază de prevederile ordonanței de urgență date de guvern care permite aleșilor locali să-și continue mandatul chiar dacă trec la alt partid.
”M-am înscris în PNL Cluj. Voi candida din partea PNL pe lista de consilieri județeni. Voi avea pe listă locul 20”, a declarat fostul consilier USR.
Ea a detaliat circumstanțele demisiei: ”De azi activitatea mea în USR s-a încheiat. M-am angajat în acel proiect politic în 2018 în proiectul PLUS. Am revenit din diaspora după 20 de ani pentru a contribui la acest proiect politic. Am fost aleasă din partea PLUS în Consiliul Județean. Am făcut acel pas din două motive. În primul rând am considerat că experiența mea poate fi de folos într-un sistem democratic funcțional și într-o administrație în slujba cetățenilor. Eu sunt clujeancă și am vrut să mă pun în slujba clujenilor. Mulțumesc presei pentru sprijinul si modul a reflectat activitatea mea.
A fost o chemare din partea partidelor noi de a ne înscrie în acele formațiuni pentru. Am intrat în politică pentru ca am vrut sa îmi pun experiența într-un partid politic nou, cu oameni noi. Conjunctura de atunci a fost de a contribui, alături de PNL, în schimbări administrative importante.
Partidul USR- PLUS a fost un partid în care am crezut, dar pe parcurs, nu e un moment anume, dar am constatat o degradare a democrației interne, a încălcării statutului. Am asistat la sute de demisii de membri. Toți europarlamentarii pe care i-am pierdut au acuzat o mare dezamăgire. Sute și mii de membrii au plecat în liniște sau vocal din USR. Din păcate aceste pierderi endemice nu iscă preocupare, e o tăcere la partid. Regret plecarea lor.
De un an mă gândesc să mă retrag din această formațiune politică, dar a fost această disonanță cognitivă că sunt ales al clujenilor. Pot privi din urmă cu împăcare, pentru că consider că mi-am făcut treaba cu destul succes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *