April 25, 2024

Municipalitatea clujeană a început demersurile pentru a construi o nouă creșă în cartierul clujean Dâmbu Rotund. Potrivit datelor transmise de primărie, unitatea antepreșcolară va fi construită pe strada Lombului și va fi dotată cu instalații de ultimă generație.

Creșa va avea 2550 de mp și un regim de înălțime D+P. Conform estimărilor, investiția se ridică la 35 de milioane de lei iar municipalitatea dorește ca o parte din investiție să fie acoperită cu fonduri UE prin apelul „Infrastructura educațională la nivelul educației timpurii.

Administrația locală a gândit această investiție pentru a îmbunătăți echilibrul social al familiei prin susținerea acesteia în vederea creșterii copilului, în vederea stimulării natalității și prevenirii abandonului.

„Cartierul Dâmbul Rotund se află într-o continuă dezvoltare și nu beneficiază de infrastructură educațională și sportivă suficientă. Aceasta generează o serie de disfuncționalități în ceea ce privește traficul generat de deplasarea către unități de învățământ”, se arată în documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico economici ai acestui obiectiv ce vor fi supuși aprobării în ședința de Consiliu local din 25 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *