February 29, 2024

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu, consideră că în anul 2023 nu a funcționat justiția, avertizând că dacă în continuare se protestează și se amână nou cauzele nu avem justiție.

„Sunt dosare în care au fost două termene de judecată, primul s-a amânat din cauza protestului magistraților iar al doilea din cauza protestului grefierilor. Trebuie făcută o balanță între respectarea persoanelor care lucrează în sistem iar pe de altă parte să nu uităm că justiția este pentru justițiabili. Or, nu poți prin proteste să înfăptuiești justiția, să realizezi acest deziderat. Din punctul meu de vedere este atât de dezechilibrată balanța încât nu pot să susțin protestul, dimpotrivă. Pe de altă parte, încerc să înțeleg că, spre exemplul, în cazul grefierilor este vorba de hotărâri judecătorești cu drepturi salariale care nu sunt puse în aplicare de cinci ani. Practic să ai hotărâri judecătorești câștigate și prorogate însemnă că nu funcționează justiția pentru că și executarea silită este tot o componentă a procesului”, a spus parlamentarul.

Oana Murariu a avertizat că dacă în continuare se protestează și se amână cauzele noi nu mai avem justiție. „Susțin să li se respecte drepturile, așa cum susținem respectarea statului de drept în România dar pe de altă parte consider că ar trebui să revină în activitate pentru că există și alte modalități de a-și apăra drepturile nu prin afectarea drepturilor altora”, a spus deputatul.

În opinia liderului USR Cluj, impactul determinat de protestul magistraților și grefierilor este atât de mare pentru justițiabili încât „este suficient ce s-a întâmplat”.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *