May 18, 2024

Partidul REPER ia în calcul să o lanseze în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca pe copreședinta acestei formațiuni, eurodeputata Ramona Strugariu.

„Iau foarte serios în calcul o candidatură pentru Primăria Cluj-Napoca. Suntem în discuții, nu este o decizie finală dar este unul dintre lucrurile la care m-am gândit și o să cântărim împreună cum e mai bine. Dacă e să facem acest pas îl fac foarte asumat, aducându-mi toată experiența europeană aici pentru că așa cum e nevoie de o viziune pentru România, la fel se poate discuta și despre o viziune despre Cluj, care să înglobeze aspecte care țin de verde și de așteptările oamenilor și care merită o dezbatere la Cluj”, a spus Ramona Strugariu.

Copreședinții REPER, eurodeputații Dacian Cioloș și Ramona Strugariu s-au aflat vineri la Cluj-Napoca pentru a lansa campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare. În acest context, fostul premier Dacian Cioloș a declarat că formațiunea pe care o reprezintă este încurajată și are șanse și mai mari la alegerile din 9 iunie datorită listei PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare.

„Noi avem o listă de oameni competenți pentru acest profil pe care candidăm. Sunt oameni care au performant deja în Parlamentul European la cel mai înalt nivel. Avem și oameni tineri din Parlamentul României și oameni care vin cu experiență solidă din societatea civilă și mediul academic. Această listă comparată cu lista PNL și PSD, cele două partide care au pretenția să conducă România și să modernizeze România și care trimit la Parlamentul European elefanții politici scoși din uz sau care deranjează prea mult pe unii șefi aici, la nivel național, și sunt trimiși la Bruxelles, acest lucru discreditează nu doar România dar discreditează ideea de Uniune Europeană și de construcție europeană modernă. Atunci când tu trimiți ceea ce ai aruncat din politica națională sau ai dat la o parte, atunci nu mai ai dreptul ca lider politic să te plângi de Uniunea Europeană și să ai așteptări ca lider politic al României de la ceilalți ca să te sprijine”, a spus Cioloș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *