May 23, 2024

Administratorii unei firme de protecție și gardă din Cluj-Napoca sunt anchetați de procurorii clujeni pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste un milion de lei. În cauză sunt vizate două persoane fizice și cinci juridice.

Din datele transmise de Parchetul Tribunalului Cluj reiese că, în perioada 2017 – 2020, administratorii unei societăți cu sediul în Cluj-Napoca, care presta activități de protecție și gardă, au procurat și dispus înregistrarea în evidenţa contabilă şi fiscală a agentului economic facturi fiscale de achiziție de bunuri care nu aveau la bază operațiuni economice reale, documentele justificative fiind emise de 4 (patru) societăți furnizoare. Aceste operațiuni au fost făcute în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului, fapte în urma cărora s-a produs un prejudiciu în sumă de 1.149.385 lei.

În cauză s-a dispus luarea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor în vederea recuperării pagubei până la valoarea probabilă a sumei de 1.369.044 lei, aplicându-se sechestru asiguratoriu asupra unui autoturism.

Prejudiciul de 1.149.385 lei constă în TVA şi impozit pe profit, la care se adaugă accesorii.

În cursul zilei de joi 07.03.2024 au fost aduse învinuirile la cunoștința celor vizați și s-au pus în executare măsurile asiguratorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *