April 25, 2024

În contextul Zilei Culturii Naționale și comemorării a 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu la data de 15 ianuarie, Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea a inaugura expoziția de fotografii și documente intitulată „LUCEAFĂRUL”. Această expoziție specială este dedicată celebrului poet și reprezintă o incursiune în viața și opera sa remarcabilă.

Expoziția, deschisă în perioada 01 ianuarie – 15 februarie 2024, oferă vizitatorilor o privire detaliată asupra personalităților marcante ale vieții politice și culturale, evidențiind rolul lui Eminescu în dezvoltarea culturii române. Printre exponate se regăsesc fotografii rare, documente autentice, publicații semnificative ale poetului și apariții periodice ale epocii.

De asemenea, expoziția își propune să aducă în prim-plan revista „Luceafărul”, condusă de Octavian Goga în primele două decenii ale secolului trecut. Această publicație a fost un element-cheie în eforturile pentru propășirea culturii naționale și a unității politice a românilor, reflectând convingerile și contribuțiile remarcabile ale poetului la evoluția societății românești.

Muzeul Memorial „Octavian Goga” invită cu căldură toți iubitorii de cultură să viziteze această expoziție deosebită, care oferă o incursiune fascinantă în perioada și personalitatea lui Eminescu, precum și în contextul cultural al epocii. Expoziția „LUCEAFĂRUL” este deschisă până pe 15 februarie 2024 și reprezintă o ocazie unică pentru public de a descoperi și aprecia moștenirea culturală și literară a unei figuri emblematice a literaturii române.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *