May 23, 2024

 

Primăvara este momentul în care natura se trezește la viață, iar la Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, acest anotimp este întâmpinat cu două expoziții de excepție ce celebrează feminitatea și influența sa profundă în artă și literatură.

„Chipuri feminine în arta plastică modernă”

Expoziția de artă plastică „Chipuri feminine în arta plastică modernă” aduce în prim-plan fascinația artiștilor pentru frumusețea și complexitatea femeii. De-a lungul timpului, chipul feminin a fost subiectul unui sondaj artistic continuu, iar această expoziție își propune să exploreze varietatea și profunzimea acestui subiect. Operele selectate, expuse în Sala de expoziții temporare a muzeului, dezvăluie diversitatea ipostazelor și sensibilităților artistice în interpretarea feminității. Vizitatorii sunt invitați să se bucure de o incursiune în lumea chipurilor feminine, între orele 09:00 și 17:00, de marți până duminică, în perioada 1 martie – 31 martie 2024.

„Între femei cea mai femeie” – Expoziție de carte din biblioteca familiei Goga

Versurile lui Dumitru Matcovschi descriu în mod sublim esența și farmecul femininului, iar expoziția de carte „Între femei cea mai femeie” aduce în prim-plan această enigmă eternă a omenirii. Ca o continuare a misiunii muzeului de a aduce în lumină viața și activitatea poetului Octavian Goga, această expoziție reunește câteva dintre aparițiile editoriale consacrate feminității în literatură și cultură. De la iubire și speranță până la delicatețe și frumusețe, cărțile expuse reflectă diversitatea și profunzimea relației dintre femeie și lumea înconjurătoare. Vizitatorii sunt invitați să descopere aceste opere literare în perioada 1 martie – 31 martie 2024.

Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea continuă să ofere publicului său oportunități unice de explorare și descoperire a universului cultural și artistic. Pentru cei pasionați de artă și literatură, aceste expoziții sunt o ocazie perfectă de a se conecta cu frumusețea și sensibilitatea feminității în toată splendoarea sa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *