May 23, 2024

 

Echipa Teatrului Național Aureliu Manea din Turda a început pregătirile pentru unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului – FITT 2024! Odată cu apropierea finalului stagiunii teatrale, între 28 iunie și 7 iulie, orașul Turda se pregătește să găzduiască 10 zile pline de teatru, culoare și voie bună. Organizatorii festivalului promit o ediție cu spectacole atât în aer liber, cât și în spații închise, concerte, expoziții inedite, spectacole de dans și multe alte activități culturale menite să încânte publicul de toate vârstele și gusturile.

FIT Turda a devenit tradiție și un simbol al culturii din Turda, devenind totodată un reper național pentru regiunea în care se desfășoară. Perioada de desfășurare a festivalului, anunțată oficial între 28 iunie și 7 iulie, marchează finalul stagiunii culturale și atrage atenția asupra evenimentului ce urmează să se desfășoare. Detalii despre program, evenimente și locații vor fi anunțate în perioada următoare, însă înscrierile pentru voluntarii FITT 2024 au început deja. Cei interesați pot completa formularul de înscriere disponibil pe paginile de socializare ale instituției sau pe site-urile tnamt.ro sau fiturda.ro. Managerul și Președintele FIT Turda, Cătălin Grigoraș, a avertizat că procesul de selecție va fi riguros, motivându-i pe doritori să nu amâne înscrierea pentru ultima sută de metri.

Festivalul Internațional de Teatru Turda se pregătește să organizeze cea de-a VIII-a ediție, adunând în jurul său energii creative, bucurii și speranța că întreaga regiune se va schimba în bine. Diversitatea creațiilor artistice incluse în programul festivalului devine un punct de reper atât pentru comunitatea locală, cât și pentru publicul format din turiști și vizitatori. Activitățile cuprinse în festival sunt dedicate nu numai spectatorilor și voluntarilor, ci și studenților din domeniul artelor spectacolului și profesioniștilor interesați de opțiunile oferite de atelierele de lucru.

Implicarea activă în lumea magică a Festivalului de Teatru Turda devine o invitație către toți cei pasionați de cultură și artă. FITT devine o oportunitate de a strânge grupuri de prieteni și de a participa la această aventură culturală. Formularul de înscriere pentru voluntari poate fi accesat aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyvxEQ7f4gwkS5m2lqXV_wd1AMHQMyYmiTfsv1BLN7a3VXFQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0.

FIT Turda 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, o oază de cultură și artă în inima Transilvaniei, reprezentând un moment de comuniune între artiști, spectatori și pasionați de teatru din întreaga lume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *