May 18, 2024

Municipalitatea clujeană continuă și în 2024 Programul social „Alimente”. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi adoptat în ședința de Consiliu local din 4 martie, Primăria Cluj-Napoca va aloca pentru acest an 6 milioane de lei în vederea implementării acestui program.

Programul a demarat în anul 2011 prin acordarea de pachete cu produse alimentare iar începând cu 2018 au fost acordate tichete sociale.

Sprijinul financiar a fost inițial de 100 de lei/an, ajungând ca în prezent să fie de 400 de lei/an.

Pentru 2023 s-au alocat 4 milioane de lei în vederea implementări programului, fiind 8701 de beneficiari. Este vorba de clujeni aflați într-o situație vulnerabilă și în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Prin tichetele sociale acordate se pot achiziționa alimente din magazinele din municipiu cuprinse în program.

Programul social „Alimente” este creat pe principiul solidarității și se înscrie în planul de acțiune global de combatere a inegalităților.

Este un plan de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate în care „Nimeni nu va fi lăsat în urmă”.

Pot beneficia de programul „Alimente” următoarele persoane: a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani; c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj); d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; e) victimele traficului de persoane; f) victimele violenței domestice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *