February 28, 2024

Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca cu două spectacole. Este vorba de  „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László (sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 11) și de „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga  (duminică, 14 ianuarie, de la orele 11 și 12.30), precum și marți, 16 decembrie, de la ora 17.

Povestea redată în spectacolul „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, începe într-un orășel de provincie, al cărui teatru își închide porțile. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole. Ele se adăpostesc în căsuța doamnei, dar gălăgia pe care o fac atrage mânia proprietarului, fiind amenințată cu evacuarea. Ofelia se hotărăște să adune umbrele neastâmpărate într-o trupă de teatru pentru a prezenta scene din vechile spectacole. Teatrul Umbrelor va porni într-un turneu mondial și va avea succese după succese. Umbre de personaje din toată lumea i se alătură, până când, într-o zi, apare silueta unui personaj misterios.

Regia și dramatizarea: Rumi László.

Scenografia: Molnár Jacqueline.

Compozitor: Bakos Árpád.

Asistent regie: Pünkösti Laura.

Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs și Szűcs Tamás.

Instrumentist: Horváth Jonathán.

Spectacol despre solidaritate și iubire fraternă

Frumoasa poveste a peripețiilor lui Hänsel și Gretel în pădurea fermecată va fi prezentată la Teatrul de Păpuși „Puck” duminică, 14 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 16 ianuarie, de la ora 17.

Mesajul poveștii este acela că solidaritatea și iubirea pot să învingă forțele malefice.

„Iubirea dintre frați este protejată de o lume sacră, iar încercările prin care trec îi ajută să se regăsească. Fiecare intervine salvator atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya, regizoarea spectacolului.

Scenariul spectacolul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Cotiușcă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *