May 18, 2024

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că va vorbi în curând despre Rusia cu alţi lideri ai G7, precum şi cu lideri ai Uniunii Europene şi ai NATO, relatează Reuters.

Biden urmează să discute sâmbătă într-o videoconferinţă cu liderii G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce a impus vineri sancţiuni extinse împotriva Rusiei, la doi ani de la invazia Ucrainei.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat că Statele Unite nu pot „întoarce spatele” Ucrainei, în timp ce un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev rămâne blocat în Congres, pe fondul refuzului aleşilor republicani de a-l examina.

Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei.

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca „un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *